Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot (Twitter) VIDEO Turisti snimili meduzu veću od njihove podmornice

VIDEO Turisti snimili meduzu veću od njihove podmornice

Morsko čudovište

U vodama oko Antartika uočeno je rijetko i neobično stvorenje, a radi se o ogromnoj meduzi s pipcima koji su dugi preko devet metara, piše Klix.

Prilikom istraživanja obala oko Antarktika turisti u privatnoj podmornici uspjeli su snimiti ovo neobično stvorenje, koje je do tada viđeno tek 126 puta.

Meduza je bila veća od podmornice u kojoj su se nalazili turisti. Ovaj, za mnoge zastrašujući prizor, snimljen je na dubini od nekoliko stotina metara, u blizini obale antarktičkog otoka Rone.

Krajem prošle i početkom ove godine uočeno je još nekoliko pojavljivanja ove neobične životinje.

Znanstvenici još uvijek ne znaju mnogo o ovim beskralježnjacima, koji žive u tamnoj i hladnoj zoni polarnih oceana i uz pomoć svojih valovitih pipaka nalik vrpci hvataju planktone i male ribe.

Korisnici Twittera pišu kako ovo stvorenje izgleda kao da nije s našeg planeta.

Vaša reakcija na temu