Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
'100% EU fondovi' u Zadru

'100% EU fondovi' u Zadru

Dio kampanje 'EU in my region'

U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Gradom Zadrom, Zadarskom županijom, Razvojnom agencijom Zadarske županije – ZADRA NOVA i brojnim partnerima u subotu, 12. listopada u zadru će se održati informativno-edukativna manifestacija pod nazivom '100% EU fondovi'.

Dio je ovo šire kampanje pod nazivom 'EU in my region' kroz koju sve zemlje članice promoviraju rezultate i mogućnosti članstva u Europskoj uniji.

Centralno događanje održat će se od 10 do 13 sati na Trgu Petra Zoranića gdje će se kroz prigodan program za sve uzraste predstaviti dosadašnji rezultati korištenja EU fondova u gradu Zadru i Zadarskoj županiji te dio uspješnih korisnika ovih sredstava. Korisnicima će se pridružiti i institucije zadužene za pripremu i provedbu EU fondova i EU programa poput Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva rada, socijalne politike i mladih, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata i programa Europske unije (SAFU) te Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO). Predviđen je i kutak za najmlađe posjetitelje sa sadržajem prilagođenim njihovom uzrastu.

U okviru programa osiguran je i besplatan ulaz u EU projekte: ICUA - Međunarodni centar za podvodnu arheologiju (od 10 do 13) i II Palače. Liburnija d.o.o., čiji su autobusi sufinancirani sredstvima EU fondova, osigurala je besplatan prijevoz na svim gradskim linijama u subotu, a Grad Zadar u razdoblju od 10. do 17. listopada omogućuje 200 minuta besplatnih vožnji korisnicima sustava javnih bicikala u Zadru unosom posebnog koda 100POSTOEU.

Kao podsjetnik na ulaganja iz EU fondova u grad Zadar i Zadarsku županiju u okviru programa predstavit će se i prigodni mural na adresi Šime Vitasovića 1, lokaciji koja će u narednom vremenu biti rekonstruirana u prostor za transfer znanja i tehnologija te osmišljavanje pametnih i održivih rješenja za potrebe gospodarstva i drugih dionika, a ovi radovi će se sufinancirati sredstvima EU fondova.

'Događanje je besplatno i otvoreno za sve zainteresirane građane koje pozivamo da nam se pridruže u subotu 12. listopada u Zadru te se osobno uvjere kako pametno i ciljano korištenje EU sredstava doprinosi promjenama, razvoju lokalnih sredina i mijenja kvalitetu života na bolje.

Podsjećamo ovim putem da su u tijeku i 'Dani otvorenih vrata EU projekata“ te da su diljem Hrvatske brojni korisnici EU sredstava otvorili svoja vrata i pripremili zanimljiv program za zainteresirane građane. Više informacija i raspored događanja dostupan je na: https://eufondovi.gov.hr/', poručuju organizatori.

Vaša reakcija na temu