Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Asfaltira se Ulica don Frane Bulića u Solinu, uskoro će biti puštena u promet

Asfaltira se Ulica don Frane Bulića u Solinu, uskoro će biti puštena u promet

Pripreme su počele danas

U sklopu 'Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split-Solin' u tijeku su radovi u Solinu koji su dio ugovora 'Rekonstrukcija i dogradnja sustava odvodnje i vodoopskrbe grada Solina i općina Podstrana, Klis i Dugopolje', a u Ulici don Frane Bulića u Solinu u danas su započele pripreme za asfaltiranje kolnika u duljini od 700 metara, na dijelu gdje je do sada izvršeno polaganje cijevi. 

'Asfaltiranje kolnika planirano je za petak, 21. lipnja, nakon čega će se postaviti horizontalna prometna signalizacija, a kolnik otvoriti za promet. S radovima se nastavlja na istočnom dijelu (ispred Hotela Salona Palace) te na zapadnom dijelu Ulice don Frane Bulića. Molimo za Vaše razumijevanje u tijeku izvođenja radova', poručuju iz Vodovoda i kanalizacije.

'Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split-Solin' investicija je ukupne vrijednosti 237.807.499,19 eura, a od ukupno prihvatljivih troškova koji iznose 188.387.880,03 eura, 129.446.550,25 eura, odnosno 68,71 % financirat će se bespovratnim sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Preostalih 49.419.619,16 eura ili 31,29 % sufinancirat će se nacionalnim sredstvima.

Provedbom ovog projekta, ispunit će se EU standardi u vodno-komunalnim djelatnostima, odnosno ispunit će se zahtjevi Direktive o pročišćavanju komunalnih otpadnih voda 91/271/EE u aglomeraciji Split-Solin i 2. Direktive o kvaliteti vode namijenjene za ljudsku potrošnju 98/83/EZ kroz osiguranje povećanja pokrivenosti vodoopskrbnom mrežom.

* Sadržaj ove publikacije je isključiva odgovornost Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split

Vaša reakcija na temu