Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Baldasar: Ma kakva odmazda, ne može Društvo Marjan biti iznad svih

Baldasar: Ma kakva odmazda, ne može Društvo Marjan biti iznad svih

Radili smo rebalans proračuna jer nemamo dovoljno punjenja. Dogodine će biti još gore

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar komentirao je ukidanje oko 30 tisuća kuna Društvu Marjan koliko im je trebalo biti isplaćeno do kraja godine.

Radi li se o odmazdi, zanimalo je medije, s obzirom da je ukidanje došlo netom nakon što je Društvo Marjan podiglo kaznene prijave protiv ravnatelja Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan.

- Ako je odmazda smanjivanje, onda sam napravio odmazdu prema svima u ovome gradu. Radili smo rebalans proračuna jer nemamo dovoljno punjenja. Dogodine će biti još gore, fali nam novca. Ako oni misle da su iznad svih građana, onda neka bude tako - odgovorio je Baldasar.

Bilo je predviđeno, nastavio je, da sredstva idu za aktivnosti kojima mogu pomoći Javnoj ustanovi i Gradu u svrhu zaštite Marjana, a ne za plaće.

- Meni je iznenađenje bila plaća. Marinić je rekao u razgovoru da će vratiti sve što se tiče njega osobno - rekao je gradonačelnik.

Odgovarajući na upite kazao je i da se po njegovom mišljenju Društvo Marjan bavi poviješću i prošlošću, a ne gledaju budućnost ni sadašnjost.

- Ako se bave poviješću onda ću ja samo odgovoriti: pa gdje je bilo Društvo kad se pola Marjana izgradilo u prethodnom periodu, od 80-ih pa nadalje? Iznad tunela se stvorilo cijelo novo naselje - istaknuo je.

Naveo je i da je aktualna gradska uprava zaštitila Marjan u suradnji s Ministarstvom kulture, te da će još više kada dobiju dio ovlasti velikog grada.

Također je naveo da je udruga Merjan u pravu što se tiče privatnog vlasništva (na južnim padinama gdje su bespravno izgrađene kuće, op.a.).

- Ne smiju graditi, ali bez njih ne možete planirati. Oni imaju zahtjeve za legalizaciju, a mi za zabranu gradnje - zaključio je Baldasar.

Vaša reakcija na temu