Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dalmacija.hr Boban prokomentirao nadmoć Rijeka pravde nad HDZ-om u Splitu: 'Nisam pesimističan'

Boban prokomentirao nadmoć Rijeka pravde nad HDZ-om u Splitu: 'Nisam pesimističan'

'Opet smo dominantno prvi'

Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije, HDZ je proglasio pobjednikom parlamentarnih izbora, no smatra da nije trenutak za euforiju.

'Nakon osam godina mandata dobiti ovoliki broj glasova zaista je respektabilno. Ujedno je to potvrda minulog rada premijera Andreja Plenkovića, uz sve ono što se događalo diljem Hrvatske kroz kampanju. 

Prema DIP-u, zasad imamo 67 mandata. To je tek 22-23% glasova, stoga bih ipak pričekao. Svakako, posebno sam zadovoljan zato što smo pokazali da je netočno ono što nam se stalno inputira - da nam velika izlaznost ne ide u prilog. 

Čujemo da je izlaznost premašila 60%, što je respektabilna volja građana. HDZ je opet dominantno prvi - SDP i Možemo daleko zaostaju. 

Nema euforije, sutra je radni dan. Čekat ćemo konačne rezultate, no i kad dođu - neće je biti jer nam je za raditi na dobrobit građana kako Splitsko-dalmatinske županije u mom slučaju tako i cijele Hrvatske. To nam je pogonsko gorivo za buduće rezultate', istaknuo je Blaženko Boban. 

Na upit s kim će HDZ sastaviti vladu, uzvratio je kako je to pitanje za zagrebački stožer. Naglasio je, međutim, kako je HDZ skloniji onima koji će podržavati njegove programe i projekte. Svakako, konstatirao je kako će i u naredne četiri godine 'domovina napredovati, rasti i cvjetati' te sustići razinu civiliziranih naprednijih europskih zemalja. 

Koalicija Rijeke pravde broji više mandata na splitskom području. Boban je prokomentirao kako nije pesimističan i kako će u kasnijim večernjim satima rezultati biti reprezentativniji. 

'Oko 22.30, 23 sata možemo davati komentare pojedinačno po izbornim jedinicama i ukupno. Prema neslužbenim informacijama, najviše je neobrađenih glasova upravo na području grada', dodao je.

 

Vaša reakcija na temu