Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Bulj pokidao plan izgradnje cesta i bacio ga na stol pred šokiranog predstavnika HC-a: 'Gospodine Puž, spori ste ko puž!'

Bulj pokidao plan izgradnje cesta i bacio ga na stol pred šokiranog predstavnika HC-a: 'Gospodine Puž, spori ste ko puž!'

Najviše polemike izazvala je rasprava o brzoj cesti do Omiša, a Sandra Mitrović Nikšić došla je sa škrabicom za donacije

Goran Puž, predstojnik Ureda Uprave Hrvatskih cesta, pričao je županijskim vijećnicima o stanju i planiranoj izgradnji cesta na području Splitsko-dalmatinske županije, ali najviše interesa vijećnika, očekivano, izazvali su planovi za gradnju brze ceste do Omiša. Prvi su reagirali vijećnici Mosta. Ivan Kovačić, bivši omiški gradonačelnik, optužio je Puža da laže, a njegov stranački kolega Miro Bulj je pokidao papire s planovima HC-a i bacio mu ih na stol.

- Najgore je kada vas netko vrijeđa u zdrav mozak! To se sada ovdje upravo dogodilo, a pametnom čovjeku je to najteže podnijeti. Kada pričamo o obilaznici Omiša, ali i gradnji svih cesta u našoj županiji sjetim se stiha Dubioze kolektiv: 'Pare nisu problem, para nema' - kazao je Kovačić i osvrnuo se na operativni program Konkurentnost i kohezija za period od 2007. do 2013. godine kada je za promet bilo odobreno 230 milijuna kuna, a političari su se hvalili kako su uspjeli ugovoriti čak oko 420 milijuna eura.

Rekao je i da je od tog iznosa izvođačima isplaćeno oko 145 milijuna eura, ali kada su računi poslani na verifikaciju, verificirano je samo 95 milijuna eura, a korekcije su se odnosile uglavnom na projektu dokumentaciju i javnu nabavu. 

- Govori se i da će se Čiovski most financirati u 85 postotnom odnosu iz EU, ali to je laž. Kada sam bio u Vladi niti jedan račun nije bio poslan EK i kada sam pitao ministricu zašto je to tako odgovorila mi je da ne šalju da ne bi imali korekcije?! Jesmo li mi toliki kreteni da dovedemo čovjeka iz Zagreba da nas vara?! Kada vidite što se sve faziralo neće biti novca za promet. Pelješki most, strašan projekt, vidjeli ste da je 400 milijuna eura za cestovne projekte, ali Pelješki most će biti plaćen 85% od 270 milijuna eura, a to što je nama Pelješki most lopovskom javnom nabavom ispao 350 milijuna, to Europu nije briga, razliku ćemo mi platiti. Obilaznica Solin - Omiš se trenutno ne može financirati iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija - dodao je Kovačić, a onda je Bulj priredio performans.

- Gospodine Puž, spori ste baš kao puž. Lažete, a ovaj plan koji ste nam dali je običan politički pamflet i nosite ga gore u ministarstvo i njima ga dajte. Ovo je laž, zaboravili ste Dalmaciju! - vikao je Bulj.

- Predsjedniče, izbacite ga vani, ovo je nepoštivanje ovog doma - zavapio je Kruno Peronja (HDZ), ali ga Sapunar nije poslušao, a Bulj se nije dao smesti pa je pokidao papir i bacio na stol Gorana Puža koji je ostao poprilično šokiran njegovim potezom.

Sandra Mitrović Nikšić, vijećnica SDP-a iz Omiša, ponudila je 'rješenje' - da se počne skupljati samodoprinos za brzu cestu i za govornicom se pojavila s kartonskom kutijom za prikupljanje donacija. S njezinom idejom se nije složio Ante Renić iz Pametno.

- Ovo je najgore moguće rješenje jer je to dodatno opterećenje za građane koji ionako plaćaju ogroman novac državi - zaključio je Renić.

Vaša reakcija na temu