Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Donosimo detaljnu vremensku prognozu za Dalmaciju

Donosimo detaljnu vremensku prognozu za Dalmaciju

Temperatura će rasti do 33 Celzijeva stupnja

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda danas će u Dalmaciji biti pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni. Najviša temperatura većinom između 30 i 33 °C.

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a

Upozorenje

Još u početku na srednjem i južnom Jadranu mjestimice udari bure 35-40 čvorova.

Stanje

Nad Jadranom se sa sjeveroistoka prostire anticiklonalno polje.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Sjeverozapadni vjetar, uz obalu bura, 4-16, a još u početku na srednjem i južnom Jadranu bura mjestimice do 20 čvorova. Poslijepodne sjeverozapadni i zapadni vjetar 4-14, uz obalu srednjeg Jadrana do 20 čvorova. More na sjevernom Jadranu 1-2, drugdje 2-3, a na južnom Jadranu još u početku ponegdje moguće i 4. Vidljivost 10-20 km. Pretežno vedro, na sjevernom Jadranu ponegdje uz povećanu naoblaku.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Slab do umjeren, mjestimice pojačan sjeverozapadni vjetar na sjevernom i srednjem Jadranu u okretanju na slabo do umjereno jugo i jugozapadni vjetar. U noći na krajnjem jugu slaba do umjerena bura. More malo do umjereno valovito. Pretežno vedro, na sjevernom i srednjem Jadranu ponegdje uz povećanu naoblaku.

Vaša reakcija na temu