Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Predstava 'Nije pas beštija' ipak neće biti dio 11. Ljetnog kazališta za djecu GKL-a

Predstava 'Nije pas beštija' ipak neće biti dio 11. Ljetnog kazališta za djecu GKL-a

Održava se od 1. do 6. srpnja

U ponedjeljak, 1. srpnja, već jedanaestu godinu za redom, počinje revija 'Ljetno kazalište za djecu' kojom Gradsko kazalište lutaka Split završava svoju kazališnu sezonu. Pet odabranih repertoarnih naslova GKL-a ove će godine igrati u dvorani Kazališta, a sve predstave održavaju se u 20 sati.

Reviju otvara predstava 'Dankovo srce', ujedno i posljednja ovosezonska premijera, nastala u režiji Jure Radnića, a prema tekstu Valentine i Luke Mavretića inspiriranih motivima 'Legende o Danku'. Ova predstava s mnogo čarolije, magičnih krijesnica i drugih maštovitih elemenata svoju premijeru očekuje 28. lipnja, a u sklopu revije igra 1. i 2. srpnja.

U srijedu, 3. srpnja na sceni igraju 'Pričaoničari', prema tekstu Siniše Novkovića, a koji ujedno potpisuje i režiju ove interaktivne radionice s elementima storytellinga. Dvoje smiješnih mađioničara, relativno neuspješnih u svojim mađioničarskim vještinama, pričaju priču uz pomoć publike i iz nje izvlače bitne pouke.

Četvrtak, 4. srpnja, program nastavlja predstava 'Reci AAA...' - Mali lav i veliki strah, u režiji Branimira Rakića, a prema tekstu Branka Ružića. Ova predstava ističe važnost suočavanja sa strahom i pokazuje djeci kako se lakše mogu nositi s njim. Ne samo da potiče djecu da prevladaju svoje strahove već ih uči kako strah treba prigrliti kao izazov koji uz podršku obitelji i prijatelja može biti savladan.

Zadnjeg dana trebala je igrati predstava po knjizi Miljenka Smoje 'Nije pas beštija', ali se ipak neće održati. Tako će 5. srpnja, ali i posljednjeg dana revije, 6. srpnja, igra predstava 'Maca Papučarica', a koja je nastala prema motivima istoimene priče Ele Peroci. Autorice teksta su Ivana Đula i Milica Sinkauz, a redateljica predstave je Renata Carola Gatica. Svaka priča je zapetljana na svoj način, baš kao klupko. Pa tako i ova priča. Ovo je priča o neurednoj djeci i njihovim preurednim roditeljima, priča o igri i o jednoj maloj tajni koju samo mace znaju, a koja je to tajna i kako će se klupko ove naše priče rasplesti, doznat ćete samo ako slijedite nit. Ovom hit predstavom ujedno završavamo kazališnu sezonu 2023/2024.

Cijena ulaznice je 4,00 € za sve izvedbe, a mogu se rezervirati u Službi prodaje i kupiti na blagajni kazališta.

Detaljnije informacije o predstavama, rasporedu i mogućnostima rezervacije i kupnje ulaznica možete potražiti na internetskim stranicama kazališta www.gkl-split.hr .

Vaša reakcija na temu