Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ĐOGAŠ SE OPROSTIO OD MILIČIĆA 'Umro je veliki čovjek kojemu Split puno duguje'

ĐOGAŠ SE OPROSTIO OD MILIČIĆA 'Umro je veliki čovjek kojemu Split puno duguje'

'Zahvalan sam mu za sve razgovore i razmjene ideja'

Od Jakše Miličića, bivšeg splitskog gradonačelnika koji je preminuo u 98. godini života, biranim riječima se oprostio Zoran Đogaš, nezavisni vijećnik na listi HDZ-a u Gradskom vijeću.

'Umro je veliki čovjek kojemu Split puno duguje. 

Ali i on je dugovao Splitu jer ga je njegov Grad držao mladićem i u poznoj dobi. 

Čovjek teško ponovljive energije i poriva za stvaranjem.

Nedavno je u razgovoru za novine javno predstavio svoja tri velika projekta i ideje za razvoj, ali nije stigao spomenuti sve. Ostaje meni kao dug predstaviti i druge projekte koje smo zajedno domišljali. Sad mi je motiv veći jer je tu i moj dug prema Jakši. Ne treba, Zorane, bacati koplje u trnje, govorio bi mi.

Zahvalan sam mu za sve razgovore i razmjene ideja tijekom kojih sam puno slušao i učio, ali iskreno govoreći, iako s ogromnim iskustvom i znanjem Jakša je i sam znao slušati i prihvaćati nove ideje kojima je brusio one koje je desetljećima razvijao, a meni je time davao novi motiv i svježinu kad bih već pomalo posustajao i pitao se čemu sve to, jer imam ja i svoga posla, a ne samo mislit o općem dobru. A tu je Jakša bio jak! Nikad nisam susreo nikoga tko je toliko mislio na taj način.

Te ideje i stalne misli o Gradu bile su mu pogonsko gorivo i u njemu su stvarale novu energiju što ga je držalo mladićem i u poznoj dobi, kako sam već rekao na početku, ali vrijedi ponoviti.

I na kraju nešto osobno. Da nije bilo Jakše i njegove priče otprije nekih dvadesetak godina u jednom užem krugu u kojemu nam je iz prve ruke prepričavao insajderske informacije o tome kako smo zapravo dobili Mediteranske igre 1979., vjerujem da se osobno nikad ne bih našao u situaciji uopće i promisliti da budem kandidat za gradonačelnika. Jedna od najvećih nagrada mi je što sam imao i njegovu potporu. Jednog od najvećih gradonačelnika u novijoj povijesti Splita, a po mnogima i najvećeg.

Hvala ti, Jakša, na svom vremenu kojega smo proveli zajedno. I što si me naučio da ti govorim ti. Iskreno, nije mi bilo lako. Al' mi je sad drago', napisao je.


Vaša reakcija na temu