Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić Dolazak na 20. Croatia Boat Show najavio i 'kralj nautike' Paolo Vitelli

Dolazak na 20. Croatia Boat Show najavio i 'kralj nautike' Paolo Vitelli

Predstavit će se više od 150 plovila na kopnu i moru, a organizatori su s Gradom potpisali ugovor da će se sajam idućih pet godina održati na Zapadnoj obali

Ovogodišnji, 20. Croatia Boat Show, koji će se na Zapadnoj obali održati od 11. do 15. travnja, zauzimat će duplo veću površinu nego prošle godine i pčetak će mu biti na Matejuški, pohvalio se organizator Vicenco Blagaić.

Novi partner im je tvrtka Navis Marine s kojom je dogovorena investicija u dugotrajnu imovinu što znači da će sajam od ove godine imati nove pontone, zastave, šatore i ostalu opremu, a u susret im je izašao i Grad Split s kojim su sklopili ugovor koji im daje sigurnost da se idućih pet godina sajam moći održavati na Zapadnoj obali.

- Sajam je prije krize bio na svom vrhuncu, nakon toga je padao, ali već prošle godine smo osjetili da tržište raste i ove godine prvi put možemo reći da nakon 9 godina stagnacije ponovno rastemo. Ne znam hoće li se ikada vratiti na one gabarite gdje je bio prije krize kada smo bili šesti na svijetu, ali potrudit ćemo se da sve napravimo da Split ponovno bude centar svijeta, iako se ni ovako nećemo pred nikim posramiti - kazao je Blagaić. 

Najavio je da je ove godine novost Yacht club koji će biti na dvije maone od 800 kvadrata gdje će biti organizirane razne zabave, koncerti i nastupi najboljih kuhara iz nautičkih restorana. Nije htio otkriti koliko će se plovila predstaviti niti koliko će biti premijera, ali je rekao da će sigurno biti više od 150 plovila na kopnu i moru i velik broj premijera.

- Grad nam je izašao u susret i realizirali smo dogovor od prije prije nekoliko mjeseci kada smo mi tražili da imamo neki dugoročni mir i sigurnost što do sada nismo imali. Od ove godine to imamo, znamo da smo idućih pet godina sigurno tu. Gradonačelnik je tada rekao da je njegova želja da se sajam ponovno vrati na Rivu i u trajektu luku što nama paše, ali za to je potrebno da sajam naraste. Za sada je dovoljan prostor na Zapadnoj obali, a ako sajam u ovih pet godina dovoljno naraste moguće je da ćemo ga vratiti na Rivu - kazao je Blagaić i otkrio da je dolazak u Split najavio i Paolo Vitelli vlasnik Azimut Benetti grupacije čiji će brodovi također biti predstavljeni na sajmu.

Ako vrijeme bude dobro u subotu, 14. travnja, u luci bi se trebao održati noćni defile najatraktivnijih brodova.

Dogradonačelnik Nino Vela poručio je kako su oni htjeli Croatia Boat Show zadržati u Splitu i da su ih odlučili poduprijeti jer privlače dosta specijalizirane publike i kupaca, ali su atraktivni i za turiste kao i za domaćine.

- Nismo ustupili prostor besplatno jer ljudi ne cijene ono što je besplatno. Za sajmove koji su nam interesantni dajemo određene pogodnosti kako bi našli dovoljno prostora za daljnji razvoj. Ugovor na 5 godina znači njima određenu sigurnost, a oni će svojim daljnjim razvojem pridonijeti financijski i Gradu i svima koji se na posredan bave tom djelatnošću. Budućnost Zapadne obale je razvoj, ona je sada dobra šetnica i privezište i nastojat ćemo na svaki način obogatiti našu ponudu. Središnji dio Rive je uređen i sada nam slijedi Istočna obala, to su naši veliki planovi o čemu će biti govora na sjednici Vlade u Splitu, ali i u sljedećim godinama - zaključio je Vela.

Vaša reakcija na temu