Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Evo što je Trifunović izjavio na sudu: Žena mi je Hrvatica, uskoro ću i ja biti hrvatski državljanin

Evo što je Trifunović izjavio na sudu: Žena mi je Hrvatica, uskoro ću i ja biti hrvatski državljanin

Srpski glumac je kažnjen uvjetnom kaznom, ali se i dalje nalazi pod paskom policije

Dva dana potrajalo je suđenje srpskom glumcu Sergeju Trifunoviću za vrijeđanje splitskih policajaca. Riječ je o objavama na društvenoj mreži koje je Trifunović publicirao prije više od godinu dana nakon što je kažnjen s preko 1000 eura za vrijeđanje policajaca s kojima se sukobio nakon što su došli na plažu Kaštelet na kojoj se kupao njegov pas, njemački ovčar Mile.

Postupak je završen danas, i to nagodbom pa je presuda postala pravomoćna i izvršna. Trifunović je dobio 60 dana uvjetno s rokom kušnje od godinu dana, a obavezan je i na plaćanje troškova postupka u visini od 150 eura.

Na suđenju su bili i njegova supruga Isidora te konzul Republike Srbije u Hrvatskoj  Stefan Ristić. Prava drama uslijedila je u sudskom hodniku nakon objave presude. Trifunoviću je policajac pojasnio da mora ponovno s njim u postaju kako bi ispitali zakonitost njegovog boravka u RH. Bio je to hladan tuš za Trifunovića i njegovu suprugu Isidoru, inače Riječanku i hrvatsku državljanku.

Trifunovića su optužili zbog objave sljedećeg sadržaja:

'Hvala hrvatskim policajcima na graničnom prijelazu Bajakovo na ljubaznosti i zaista predivnom ophođenju. Njihovim splitskim kolegama na tri hapšenja u 30 sati, psihofizičkom maltretiranju te iznudi preko tisuću i po eura. Nadam se da ćete od tih para sašiti sebi nove, lijepe crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke, na koje se ovom prilikom poserem po članovima 5., 17. i 36. biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi. Znam da vam je žao što niste stigli da mi otvorite Loru po noći i pokažete strujomer. Sad, vlaški brabonjci, slobodno raspišite još jednu poternicu.

Ako Plenković i Vučić potpišu ugovor o ekstradiciji, naručite moje dupe poštom. Dotad, vidimo se u Grčkoj. Ako ne, onda u Bleiburgu. Bit ćemo na identičnim stranama kao onomad'.

Uz tekst je objavio i pjesmu Ede Maajke 'Mater vam jebem.'

Policija je zaključila da je objavom navedenog teksta, nakon što je prethodno dva puta sankcioniran zbog istog prekršaja, odnosno, omalovažavanja policijskih službenika zbog njihovog zakonitog i profesionalnog postupanja, Trifunović iskazao izuzetnu upornost u vrijeđanju, odnosno, grubom i nedopustivom omalovažavanju policije i policijskih službenika u svezi s obavljanjem službe.

S opisanim ponašanjem je nastavio i idući dan kada je na Instagramu nastavio omalovažavati policijske službenike objavom niza od ukupno tri fotografije, pri čemu je na dvije fotografije istaknuta nepoznata osoba na splitskoj Rivi odjevena u odoru s ustaškim znakovljem. Fotografije podrugljivo aludiraju na policijskog službenika u obavljanju službe, odnosno, na situaciju u kojoj je okrivljenik zatečen prilikom držanja psa bez nadzora i za koju je sankcioniran pa je i tako vrijeđao i omalovažavao policijske službenike u svezi s obavljanjem službe poistovjećujući ih s ustašama, odnosno, pripadnicima profašističkog pokreta, pri čemu je narušio javni red i mir isticanjem ustaškog znakovlja.

Trifunović je u obrani jučer kazao da ne zna je li objavom na društvenoj mreži remetio javni red i mir.

'Bio sam izmaltretiran od strane policijskih službenika. Točno je da sam okačio tri fotografije, ali na niti jednoj nije istaknut policijski službenik odjeven u odoru s ustaškim znakovljem. Na navedenoj fotografiji se nalazi moj kolega, glumac Marko Janketić', kazao je Trifunović.

Janketić je inače glumio Maksa Luburića u filmu 'Dara iz Jasenovca'.

'To je glumac. Netko mi je to poslao pa sam objavio. Je li moguće da ja kao državljanin Srbije odgovaram za ovakav komentar? Pa zar ne bi onda trebalo provjeriti i 10 tisuća državljana Srbije koji dolaze svake godine u Hrvatsku. Fotografije kakvu opisuje optužni prijedlog jednostavno nema, nije mi jasno otkad policija hapsi na osnovu aluzija. Imam utisak da mi se sudi na osnovu verbalnog delikta', kazao je Trifunović.

Trifunoviću je inače lani bio zabranjen ulazak u RH u trajanju od godinu dana. Požalio se da mu je odvjetnica bez uspjeha pokušavala dobiti odgovor od MUP-a je li zabrana još važi i može li on neometano ući u Hrvatsku.

'Nitko joj nije znao reći postoji li još nekakva potjernica. Ja sam na Bajakovu fizički napadnut, policajac me udario dva puta. Platio sam 1700 eura kazni, namjerno su me izmaltretirali, četiri puta su me hapsili u Splitu. Samo želim da ovo prestane. Žena mi je Hrvatica, uskoro ću i ja biti državljanin Hrvatske tako da su ovo jezive stvari', kazao je Trifunović.

@dalmatinskiportal DRAMA NA SUDU Sergej Trifunović dobio uvjetnu, policija ga opet odvela u postaju #sergejtrifunovic #trifunovic #policija #sud #split original sound - Dalmatinski portal
Vaša reakcija na temu