Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Firma koja sječe stabla na Marjanu će i otkupiti drvnu masu

Firma koja sječe stabla na Marjanu će i otkupiti drvnu masu

Grad Split će na ovaj način zaraditi oko milijun kuna

Firma Matima project koja sječe zaražena stabla s Marjana je izabrana i za izvođača koji će preuzeti zaraženu drvnu masu i odnijeti je iz park šume. Za to će, kako doznajemo, platiti 201 kunu po kubiku. S obzirom na to da se procjenjuje da će biti 5.000 metara kubnih ispilanih stabala koje treba zbrinuti, zaradit će se oko milijun kuna. Gradonačelnik je stavio potpis i sada je službeno završen i ovaj postupak.

U prvotnom planu Javne ustanove, prema troškovniku koji su izradili, kako smo shvatili i izračunali, stajalo je da se treba platiti odvoz i deponiranje. Kad se zbroje stavke, njihova računica je bila 271 kuna po kubiku platiti izvođaču.

Nazvali smo ravnatelja Javne ustanove Damira Grubšića da nam obrazloži kako je došlo do takvog (milijunskog) nesrazmjera.

- Nemam o tome saznanja, mi nismo ništa proveli pravno i onda ne mogu to ni komentirati. Jedino službeno što smo počeli je postupak za vlake - kratko nam je odgovorio.

S obzirom na činjenicu da je kupac drva upravo firma koja sječe šumu, moramo se nadati da će kontrola sječe biti dobra i da će na prvom mjestu biti zaštita park-šume.

Vaša reakcija na temu