Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTO Ninčević nagradio Levačić i Jadrijeva: 'Apeliram na gospodarstvenike da ulažu u sportaše'

FOTO Ninčević nagradio Levačić i Jadrijeva: 'Apeliram na gospodarstvenike da ulažu u sportaše'

'Ne prezentiraju samo sebe i svoj rad, već i Solin'

Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević ponovno je nagradio sportaše sa solinskom adresom - daljinsku plivačicu Dinu Levačić i ultramaratonca Zdravka Jadrijeva

Na svečanom prijemu u prostorijama Gradske uprave istaknuo je kako mu je nagrađivanje iznimno uspješnih sportaša jedan od najdražih zadataka koje ima kao gradonačelnik. Takvih je, napomenuo je, puno u Solinu.

'Dina Levačić i Zdravko Jadrijev potvrđuju ono što često govorim - uz to što prezentiraju sebe i svoj rad, prezentiraju i Solin. Oboje su, također, vrlo uspješni akademski građani koji uspijevaju pomiriti profesionalno bavljenje sportom s poslovnim obvezama. Kad god imam prijem za mlade, ističem kako treba težiti dobroj organizaciji uz koju je moguće ostvarivati vrhunske sportske rezultate i paralelno biti uspješan u poslu', naveo je gradonačelnik Ninčević.

Grad Solin, naglasio je, kontinuirano ih prati kako u financijskom smislu tako i kroz druge oblike podrške od samih početaka. Kada je Levačić u pitanju, traje to čak deset godina.

'Apeliram i na druge - osobito gospodarstvenike sa solinskog područja pa i šire - da prepoznaju ovakve ljude. Ulažući u njih stvaraju novu vrijednost te promiču interese svojih tvrtki. Osobno ću se zauzeti da ne moraju razmišljati o osiguravanju financijskih sredstava kako bi otputovali na natjecanja, već da se fokusiraju isključivo na ono čime se bave', poručio je.

Dina Levačić prije nekoliko dana vratila se s juga Afrike gdje je ostvarila sva tri planirana izazovna preplivavanja. Svladala je, naime, False Bay dugačak 33 kilometra za 11 sati i 39 minuta, Cap Point i Cap of Good Hope (Rt Dobre nade) u duljini od osam kilometara za malo više od dva sata te 7,5 kilometara oko Robben Islanda također za oko dva sata.

'Izrazito sam sretna i ponosna što sam ih odradila i što mi je majka priroda dozvolila da uspijem zaplivati s obzirom na poprilično nestabilno vrijeme, pogotovo što se vjetra tiče. I, naravno, čast mi je što sam ponovno primljena u Gradu Solinu. Gradonačelniku Ninčeviću zahvalna sam na podršci kako financijskoj tako i moralnoj u svim podvizima koji su iza mene te, vjerujem, i ispred mene', kazala je Levačić.

Najavila je ujedno sljedeći svoj pothvat. Riječ je o projektu '104 Dalmatinca', koji će se, kako mu i sam naziv kaže, provoditi po Dalmaciji.

'Ideja je preplivati 104 otoka, otočića ili hridi u četiri dalmatinske županije. Projekt će imati humanitarnu notu - ljudi će 'kupovati' otoke za određenu donaciju. Prikupljena sredstva namijenjena su provedbi projekata na dalmatinskim otocima', obrazložila je.

Zdravku Jadrijevu ovo je već drugi prijem kod Dalibora Ninčevića u recentnom razdoblju. Nagrađen je nakon utrke u Tajvanu održane u prosincu 2023., na kojoj je u 24 sata pretrčao 259 kilometara i 550 metara. Time je postao svjetski prvak u dobnoj kategoriji od 50 godina te ostvario 13. mjesto u ukupnom poretku među 144 trkača. 

Pred njim je ove subote u Slavonskom Brodu nov izazov. Riječ je o prvenstvu Hrvatske na 100 kilometara.

'Odmorio sam se desetak dana nakon Tajvana i započeo pripreme za ovo prvenstvo. Dobro sam trenirao, što podrazumijeva 14 treninga tjedno na vrhuncu priprema. Odnosno, obuhvaća 180 istrčanih kilometara te raznolike treninge, među kojima su, primjerice, biciklistički, brdski, dužinski... Stoga se mogu nadati dobrom rezultatu, no ništa neću obećavati', rekao je Jadrijev.

Vaša reakcija na temu