Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HDZ-ova 10. izborna na Hvaru: Plenkovićeva Vlada pokazala da su joj otoci iznimno važni

HDZ-ova 10. izborna na Hvaru: Plenkovićeva Vlada pokazala da su joj otoci iznimno važni

'Sve ovo radimo kako bismo poboljšali demografsku sliku otoka', izjavio je Ivo Radica

Kandidati liste HDZ-a za 10. izbornu jedinicu u srijedu su boravili na Hvaru, gdje su predstavljali projekte Vlade Republike Hrvatske. 

'U proteklom mandatu smo pokazali da su nam otoci iznimno važni u cjelokupnom gospodarskom razvoju Hrvatske. Osigurali smo poseban program za otoke, gdje je za otoke u Splitsko-dalmatinskoj županiji osigurano 36 milijuna eura. Tako ćemo pomoći gospodarski, društveni i komunalni razvoj naših otoka. Uz sve druge subvencije, mislim da hrvatski otoci, pa tako i Hvar, itekako participiraju u sveukupnom razvoju Republike Hrvatske', izjavio je nositelj liste Branko Bačić.

Blaženko Boban ističe kako ga je na Hvaru posebno fasciniralo što su i građani poručili kako žele da se u kampanji govori o projektima. 'Gotovo svi su nam rekli da ne budemo pandan onima koji u svojim istupima vrijeđaju i izražavaju svoju mržnju. Jako je dobar odaziv ovdje na Hvaru. Moram podsjetiti kako smo u pravo u gradu Hvaru, kroz Splitsko-dalmatinsku županiju i Lučku upravu Splitsko-dalmatinske županije, zahvaljujući Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, uredili dodatnih 45 metara obale. To je ono što građane čini sretnima', ustvrdio je Boban te obećao nastavak takvih i sličnih projekata i u budućnosti.

Danica Baričević je podsjetila kako je Vlada Republike Hrvatske od 2016. do danas u otoke uložila 3,3 milijarde eura. 'Novi teritorijalni integrirani pristup hrvatskim je otocima donio po prvi put europska financijska sredstva. Sve to dogodilo se angažmanom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Još jednom tražimo povjerenje naših otočana jer smo tu zbog njih, kao i zbog svih građana Splitsko-dalmatinske županije. Idemo graditi za bolju socijalnu njegu, posebno za udrugu 'Perle' i djecu s poteškoćama u razvoju koja moraju imati stalnu socijalnu brigu.

Otvorit ćemo novu ustanovu i osigurati stalnu socijalnu njegu za djecu s poteškoćama u razvoju', najavila je Baričević. 

Dodala je kako otočane očekuje novi brod hitne pomoći početkom sljedeće godine. 

Osim grada Hvara organiziran je i obilazak Jelse, a kandidati su i u Starom Gradu obišli projekte koji se financiraju iz državnog i županijskog proračuna. 

'Obilazimo ono što se financira te objašnjavamo što se sve napravilo po pitanju infrastrukture. Uistinu se radi puno na tome kako bismo bili urednije i sigurnije društvo. Otoci su jako bitna komponenta i svi projekti se rade na dobrobit ljudi koji žive na otocima. Sve ovo radimo kako bismo poboljšali demografsku sliku otoka', izjavio je Ivo Radica.

Vaša reakcija na temu