Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HDZ predstavio kandidate u Vrlici: 'HDZ je uz narod, a narod je uz HDZ!'

HDZ predstavio kandidate u Vrlici: 'HDZ je uz narod, a narod je uz HDZ!'

'Svi koji pošteno žele gledati rezultate, mogu vidjeti uspjehe Vlade Andreja Plenkovića', poručio je Sanader

U prepunoj dvorani u Vrlici održan je predizborni skup HDZ-ovih kandidata 9. izborne jedinice za Hrvatski sabor. Članovima i simpatizerima stranke predstavili su se Ante Sanader kao treći na listi, Ivan Bugarin kao šesti, Jakov Vetma kao deveti, Perica Bosančić kao jedanaesti te Tonči Glavina kao trinaesti na listi.

Politički tajnik HDZ-a, Ante Sanader, istaknuo je kako je u današnje vrijeme demografija najvažnija. 'Glavna bitka se vodi za to da nas što više ostane i opstane na ovim prostorima, a vi u Vrlici to najbolje znate jer provodite brojne mjere i programe. Sve je to potrebno kako bi se mladi ljudi vratili. Svi koji pošteno žele gledati rezultate, mogu vidjeti uspjehe Vlade Andreja Plenkovića. HDZ jamči stabilnost Hrvatske i suprotnoj strani je HDZ problem jer je snažan', ustvrdio je Sanader.

Zaključio je i kako je narod uz HDZ, ali je i HDZ uz narod. 'Naša je snaga u narodu i upravo je to pokojni predsjednik Tuđman postavio', zaključio je.

Triljski gradonačelnik, Ivan Bugarin, cijeli cetinski kraj smatra odličnim primjerom gradova i mjesta u kojima se kroz gospodarski razvoj utječe na zapošljavanje stanovnika uz to im osiguravajući i sve ostalo potrebno za život. Ponosan je i što su u Trilju uspjeli privući i privatne investicije koje su omogućile otvaranje novih radnih mjesta. 

'Uz postojeće realizirane projekte od iznimne važnosti za cetinski kraj poput Cekoma, koji pruža podršku malim i srednjim poduzećima zainteresiranima za razvoj novih poljoprivrednih proizvoda te Veteranskog centra u Sinju i Poduzetničkog inkubatora u Vrlici, nastavit ćemo graditi i ulagati u infrastrukturu na našem području.

Želja nam je poboljšati kvalitetu života naših građana te zadržati mlade u našem kraju. Pozivam zato građane da izaberu program progresivnog razvoja Hrvatske, pametnu, uključivu i održivu politiku u cetinskoj krajini što uključuje i Vrliku koju izvrsno vodi načelnik Jure Plazonić', istaknuo je Bugarin.

Da su u fokusu HDZ-ovih kandidata na ovim parlamentarnim izborima mladi i njihove obitelji dokazuje i načelnik Općine Klis, Jakov Vetma, koji već godinama posebnu pozornost posvećuje upravo njima znajući da bez mladih nema ni budućnosti.  'Za razliku od Rijeka (ne)pravde koje rješenje demografskih problema vide kroz potpuno pravo na pobačaj i financiranje umjetne oplodnje, naše demografske mjere uključuju stambenu politiku za mlade, koju već provodim u općini Klis, a koja je idealna za cijelu Dalmatinsku zagoru i cetinsku krajinu', naveo je Vetma u svom govoru.

Demografska revitalizacija jedan je od prioriteta i dugopoljskog načelnika, Perice Bosančića. 'Mogućnosti koje nam pružaju europski fondovi, a novca nikad nije bilo više što u mandatu ove Vlade, omogućuju nam da promijenimo trendove odseljavanja iz naše Dalmatinske zagore. Dokazali smo da to znamo i na tome ćemo raditi i dalje', istaknuo je Bosančić.

Za bolje uvjete za život u dalmatinskom zaleđu pobrinut će se i Vlada, jamči to državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta u dva mandata, Tonči Glavina. 'Postignuća naše Vlade osjećaju se u svim dijelovima Lijepe Naše, a posebnu pozornost  Vlada je posvetila manje razvijenim područjima. Danas je to vidljivo i u Vrlici i diljem Dalmatinske zagore gdje su poboljšani uvjeti za život lokalnog stanovništva. Građanima nudimo kontinuitet i jamčimo daljnje jačanje i rast našeg gospodarstva, radnih mjesta, plaća i mirovina', rekao je Glavina.

Vaša reakcija na temu