Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HOĆE LI PROĆI? Od Meja do Slatina tijekom sezone bit će mogući radovi i na privatnim investicijama, ako se slože vijećnici

HOĆE LI PROĆI? Od Meja do Slatina tijekom sezone bit će mogući radovi i na privatnim investicijama, ako se slože vijećnici

Podnio je zahtjev i Small Mall kao i investitor Zoran Sikirica za zgradu u Viškoj ulici

S istoka i zapada orit će se pjesma - bagera, da parafraziramo navijačku pjesmu o onome što može čekati Splićane ovu sezonu kada je inače na snazi zabrana građevinskih radova. Prema prijedlozima iz gradske uprave koji će pred vijećnike, na 17 lokacija, od Meja do Slatina, bili bi dozvoljeni radovi investitorima koji su se obratili za izuzeće pravila o gašenju strojeva od sredine lipnja do sredine rujna. 

Gradile bi se stambene zgrade na Trsteniku, Mejama, u Slatinama, na Bačvicama, naravno, dozvola je zatražena i za Small Mall. Radovi bi se omogućili i Muzeju grada Splita kao i crkvi Gospe od zdravlja te, kako je i najavljeno ranije, na Žnjanu na kojem će se preskočiti kupanje ovo ljeto. U obrazloženjima stoji da je dozvola za rad od devet do 17 sati radnim danom. Napomenimo da u nekim zahtjevima investitora stoji kako su u pitanju 'samo' završni radovi. 

O presedanu će na kraju završnu riječ imati gradski vijećnici, ali gradonačelnik Ivica Puljak ima većinu u lokalnom parlamentu za provoditi odluke. 

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća povela se žustrija rasprava o dozvolama gradnje tijekom ljeta, zaoštrilo se na tome komu dozvoliti radove, a komu ne. Tako je, primjerice, prošao zahtjev za hotel Marjan, ali ne i za Ruzmarin na Trsteniku. Željko Domazet, predsjednik Gradskog vijeća je kazao tada da trebaju postojati neki kriteriji dozvola, da se ne sramote zastupnici i Grad jer će sutra doći netko tko će reći da bi također gradio ljeti. Iznio je kako bi on primjerice zabranio radove u srcu sezone na plažama i u staroj gradskoj jezgri. Zanimljivo je i da je nakon rasprave rečeno da se glasa po savjesti o izuzećima zabrane za hotele, pa je nastala mala panika, ali brzo su se snašli vladajući, bili su ipak dovoljno jasni signali kako dignuti ruku.

Vaša reakcija na temu