Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash INTERNETSKA PREVARA Mladić iz Splita ostao bez više desetaka tisuća kuna

INTERNETSKA PREVARA Mladić iz Splita ostao bez više desetaka tisuća kuna

Policija objavila upozorenje građanima

Mladić iz Splita ostao je bez više desetaka tisuća kuna.

'Zaprimljena je prijava 26-godišnjaka da je oštećen kaznenim djelom računalne prijevare. Naime, oštećeni je putem internetskog oglasnika oglasio prodaju artikla, nakon čega mu se obratila nepoznata osoba i dovela ga u zabludu navodeći kako će kupiti njegov artikl pri tom mu poslala poveznicu u koju je upisao podatke o svojoj bankovnoj kartici radi uplate. Oštećeni 26-godišnjak je nakon danih podataka sa svoje bankovne kartice ubrzo shvatio da je nepoznata osoba  iskoristila te podatke obzirom da mu je s računa podignuto više desetaka tisuća kuna', napisala je policija u priopćenju.

Dodali su da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

'Kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela građanima savjetujemo da budu vrlo oprezni u kupovini on line i kome se obraćaju za kupnju i prodaju, te da ne ustupaju svoje osobne podatke nepoznatim osobama i ne dijele kartični pin ili lozinku za online bankarstvo', zaključuje policija.

Vaša reakcija na temu