Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JAVIO SE I SRP: Split opet pocrvenio - od stida!

JAVIO SE I SRP: Split opet pocrvenio - od stida!

Bujanje proustaštva među omladinom kao 'pravim izrazom nacionalne pripadnosti' zapravo je refleksija licemjerne politike vlasti

Socijalistička radnička partija SRP najoštrije osuđuje nacionalistički, homofobni i profašistički vandalski incident, divljački nasrtaj grupe huligana na igrače vaterpolo kluba Crvena zvezda koji su se, pred sportski derbi s domaćinima, mirno odmarali  u našem kozmopolitskom gradu Splitu, poznatom po toleranciji i dobrodošlici svim ljudima svijeta - poručili su iz splitske organizacije.

U priopćenju naslovljenom 'Split opet pocrvenio - od stida!' su još naveli: 

- Split, biser Jadrana, nekada  snažni privredni, društveni, školsko- znanstveni, medicinski, turistički, kulturni i sportski centar Dalmacije i ovoga dijela Mediterana, krasio je mir, pjesma, te spokoj građana i brojnih zadovoljnih turista. Od 90-tih doživljava tešku društvenu dekadenciju i potpuni privredni kolaps, gdje jedino turistička djelatnost  zadnjih godina bilježi nešto značajnije rezultate. Nažalost, ovakvi anticivilizacijski događaji nanose novu sramotu na lice svih građana, ali i zorno oslikavaju bolesno stanje društva, postajući njegova prava legitimacija. Eskalacija incidenata po dalmatinskim gradovima, kao i u cijeloj zemlji, te bujanje proustaštva među omladinom kao 'pravim izrazom nacionalne pripadnosti', zapravo je  refleksija licemjerne politike vlasti. Zatvarajući oči čak i na europsku osudu profašističkog divljanja u nas, a s kojom se navodno identificira, vlast blagonaklono, dakle potpuno protuustavno, tolerira teror ulice i razularenih grupica, reviziju i potpunu negaciju  povijesne istine, rehabilitaciju zločinačke politike i prakse tzv. NDH i mnogo drugog, što svakodnevno poprima zabrinjavajuće razmjere. Sve to dovodi do osjećaja nelagode i nesigurnosti života velikog broja naših sugrađana i  baca iznimno lošu sliku na grad i nastojanje da se svaki gost i namjernik među nama osjeća sigurnim i zadovoljnim. Zahvaljujemo se svima koji su spriječili da ova sramota preraste u tragediju većih razmjera, jer su pokazali  da se mnogi žitelji Splita ne mire sa ovim stanjem. Zahtijevamo od institucija da svojim djelovanjem vrate gradu izgubljenu sigurnost i mir!           

Vaša reakcija na temu