Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: JU Park šuma Marjan Javna ustanova Park šuma Marjan demantira medije

Javna ustanova Park šuma Marjan demantira medije

Ne postoji niti jedna mobilizacijska pisana zapovijed Stožera civilne zaštite za koji je JUPŠM imala resurse a da je odbijen, štoviše naši djelatnici svaki dan rade po uputama koordinacije Kriznog stožera

Javna ustanova Partk.šuma Marjan u subotu ujutro je objavila priopćenje na Facebook stranici koje prenosimo u cijelosti... 

- Javna ustanova Park šuma Marjan odlučno DEMANTIRA medijske napise u tisku koji prepričavaju izjave koordinatora Kriznog stožera civilne zaštite Nenada Ružića kojima: 'proziva Javnu ustanovu za upravljanje park-šumom, kaže da se nisu odazvali na zapovijed Kriznog stožera za mobilizacijom. Umjesto da obavljaju nadzor radova, podnijeli su kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv Kriznog stožera zbog pustošenja šume. Tvrdi kako je inzistirao da dipl. ing. šumarstva Ivan Ljubić preuzme nadzor, a da je ovaj otišao na bolovanje.'

Ne postoji NITI JEDNA mobilizacijska pisana zapovijed Stožera civilne zaštite za koji je JUPŠM imala resurse a da je odbijen, štoviše naši djelatnici svaki dan rade po uputama koordinacije Kriznog stožera.

Što se tiče kaznenih prijava Državnom odvjetništvu dva dana ranije je u medijima objavljeno 'Državno odvjetništvo i krim policija imaju pune ruke posla s Marjanom: 'Sve je pokrenuto temeljem tekstova u novinama, najviše u Slobodnoj Dalmaciji te podnesenih kaznenih prijava građana''.

Dakle, koordinator je mogao imati jasna saznanja o izvorima prijave Državnom odvjetništvu, baš kao što je JUPŠM više puta istakla da je izvršila svoju zakonsku obvezu prema Ministarstvu zaštite okoliša i energetike te pravovremeno prijavila sumnju u nezakonitu sječu, a da se i u ratnim oklonostima ispituju 'prekomjerna djelovanja'. Uostalom, istrage i služe kako bi utvrdile osnovanost prijava.

Smatramo potpuno NEPRIMJERENIM konstantno pozivanje na izostanak našeg djelatnika koji je na bolovanju. 

Svatko ima pravo na svoju privatnost i nadajmo se da ova stalna ponavljanja izjava o nečijem zdravstvenom stanju neće donijeti i dodatne prijave, ovaj put po Zakonu o zaštiti prava pacijenata i GDPR odredbama.

Vrijedi podsjetiti gdina Ružića da je u Slobodnoj Dalmaciji 4. ožujka 2019. za istog stručnjaka čiju nazočnost zaziva, a nakon što je ovaj PRVI JAVNO ukazao na nezakonitu sječu, izjavio da je 'Ljubiću krivo što nisu išle vlake pa se buni'.

Šume se NE SMIJU sjeći bez doznaka i nadzora, a ako iz bilo kojeg razloga nadzora nema, NE SMIJE se obavljati do pronalaska zamjene.

Vaša reakcija na temu