Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: SDP Kaštela KAŠTEL KAMBELOVAC Zbog radova djeca hodaju po pruzi

KAŠTEL KAMBELOVAC Zbog radova djeca hodaju po pruzi

Upozorenje je uputio SDP

Kaštelanski SDP upozorava na opasnost. U Kaštel Kambelovcu na Grabovici, djeca zbog radova na kanalizacijskom sustavu, hodaju po pruzi. I

'Da, jer se jednom podizvođaču radova dozvoljava da radove na 15 metara kanalizacije izvodi dva mjeseca.

Radovi u toj ulici su više puta odgađani radi navodnih imovinsko-pravnih problema (???), da bi se konačno započelo sa istima 14.03.2022. godine! Nakon spajanja na novi energetski kabel radovi su započeli, da bi se nakon par dana prekinuli jer izvođač radova odlazi završiti radove na trasi koju je prije toga navodno završio. Na upit koliko će radovi trajati, predstavnik Strabaga je odgovorio je da će radovi na Grabovici trajati jedan mjesec, a da će paralelno drugi podizvođač izvoditi radove u ulici Uz prugu na koju se spaja Grabovica', poručuju iz SDP-a dodajući kako to traje godinu dana.

'Dobronamjerni stanar je dopustio nesmetan prolaz da bi radovi napredovali. Izvođaču je osiguran prolaz za svu mehanizaciju i mogućnost da se radovi paralelno odvijaju na obje ulice.

Izvođaču su bili osigurani idealni uvjeti za neometan rad, bez ikakvih pritisaka i opet su svako malo prekidali radove i odlazili na druga gradilišta. Potom su dolazili blagdani, pa godišnji odmori, vremenske neprilike, te posebni uvjeti koje su tražile HŽ. Napominjemo da se i predstavnicima HŽ dozvolilo da mogu koristiti prolaz (privatni) radi održavanja signalizacije na željezničkoj stanici.

Što bi o svojoj dobrohotnosti danas rekao dobronamjerni stanar - nasamareni smo', poručuju SDP-ovci u priopćenju.

Tvrde da nakon polaganja kanalizacijske i vodovodne instalacije, kanalizacijske šahte nisu postavljene prema nađenoj visinskoj situaciji i cijelo vrijeme pristup je otežan, te se oštećuju vozila. Pješaci hodaju po pruzi, djeca također.

'Nejasno je zašto je podizvođač skinuo cca 10 cm tampona sa objašnjenjem da će Strabag doći sa drugom ekipom koja će dovesti drugi materijal i proći valjkom da ulica bude u normalnom voznom stanju, što do danas nije učinjeno. Razbijene su cijevi za optički internet. Dakle, stanje koje traje godinu dana!

Od 1992 godine, stanovnici dobivaju negativne odgovore za priključak vode. Nitko na Grabovici nije do sada dobio mogućnost spajanja na vodu, a sada kada se konačno pružila šansa svi su došli na red prije građana koji tu žive. Zar projekt aglomeracije EU fondova nije namijenjen upravo tome!? Ovdje se radi o 8 priključaka na Grabovici i 7 u ulici Uz prugu.

Ne bi bilo čudno da netko kao ispriku kaže da se stanovnici nisu htjeli spojiti?? Spominju se i kazne. No sve novoizgrađene zgrade su se uspile spojiti, čak su dobili i priključke za bazene. Legalno ili ne to znaju oni koji su im to odobrili. Zato, gradonačelniče, obiđite ovo gradilište, komunicirajte sa građanima, zaštitite djecu, ovo je sramotno! No, evo njihove izjave:

Kako je kazao, izuzetno su zadovoljni učinjenim te da bilježe ogroman iskorak u tijeku realizacije poslova na projektu aglomeracije, koja je pri samom kraju', poručuju iz kaštelanskog SDP-a.

Vaša reakcija na temu