Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Antonijo Ćatipović Krešimir Macan za Dalmatinski portal secira političku scenu: Pročitajte što kaže za Oreškovića, Karamarka, Pauletića, Milanovića...

Krešimir Macan za Dalmatinski portal secira političku scenu: Pročitajte što kaže za Oreškovića, Karamarka, Pauletića, Milanovića...

Što je napravila Turistička zajednica grada Splita u dovođenju Ultra festivala?

PR stručnjak Krešimir Macan, specijaliziran za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove medije ocijenio je događaje koji su obilježili političku scenu. Vlada, kaže, generira takvu silinu skandala da se i ne vidi što oni rade. Od CrnojePauletića, Brkića...

Ali, kaže, svakome treba dati priliku.

- Prvi put imamo ovakvu koaliciju koju vodi desna stranka, a da bi imali koaliciju morate biti dosta otvorena uma. Desne stranke i otvoreni um ne idu jedno s drugim. Dosta su kruti i tu očigledno dolazi do nesporazuma - ističe.

Smatra  da je dobro da je došao Tihomir Orešković, 'financijaš', ali je problem ako on u svom timu ima samo 'malog Marića'. 

- Ako su on i Marić usamljeni, a oko njih ne znam kakvi likovi, imamo problem. Govorili smo o vladi stručnjaka, a sve skeptičniji smo koliko su stručnjaci. Uče na naš račun, to je najveći problem - drži.

Dodao je i da je svugdje u svijetu političar školovan za tu funkciju, a kod nas netko s ceste može postati političar.

- Kad vidimo njihove životopise, većina ih je propala u privatnom biznisu, onda se pitate... Problem je što netko uspješan neće raditi u takvoj vladi. Neće takve šefove - kaže.

Osvrnuo se posebno na konstrukciju 'većina hrvatskog naroda nas je izabrala' koju najčešće govori Tomislav Karamarko. Nazvao ju je čistom manipulacijom.

- Brojkama, 30 posto birača je podržalo aktualnu vlast. Dvije trećine nisu glasali za njih. Izbore odlučuju oni koji ostaju doma i glasaju za stranke koje ne prolaze - upozorava.

Govoreći o izboru Roberta Pauletića za mjesto doministra turizma ustvrdio je da se još može i 'ispeglati' ono što je Splićanin pisao, te da njegove izjave iz prošlosti mogu biti štetne jedino ako se budu ponavljale, a Pauletić je, kaže, već sve odvukao na 'splitski đir' i na Smoju.

- Ali meni je puno gore što je rekao da nije bitno što nije iz struke, te da to nije prepreka da bude uspješan. Istina je, ali naš turizam je dobro razvijen i glupo je da učimo na vlastitim greškama ili da mi nekome plaćamo školovanje - drži Macan.

Tu je, kaže, skeptičniji, iako je možda nekad zgodno da netko neopterećen predrasudama dođe sa strane.

- Činjenica je da je naš sustav turističkih zajednica užasno trom. Svake godine imamo sve više gostiju, turističke zajednice sve više para, a oni po meni sve lošije rade. Ne vidi se gdje su oni doprinijeli tom porastu, a uvijek svaki dobar rezultat mogu pripisati sebi. Nikad ih nitko neovisno ne evoluira - kazao je.

Potom je kao primjer naveo Ultra Europe Festival.

- Što je napravila Turistička zajednica Splita u dovođenju Ultre? Ultra se dogodila i prvu godinu su svi bili izgubljeni, a sad kažu ona je car - primjećuje.

Podsjetio je da su se prije par godina na skupu svađali treba li podržati Ultru ili ne, a onda su svi shvatili da se radi o velikoj prilici. 

- Trebalo je prvo otvoriti oči, odnosno vidjeti novac, ali teško od njih itko gleda par godina unaprijed i to je ono što me žalosti - osvrnuo se.

Međutim, ima iznimka. Kaže kako bi trebalo pohvaliti Turističku zajednicu Splitsko-dalmatinske županije i direktora Joška Stellu.

- Uistinu, dođu na ovakve skupove, poslušaju i primjenjuju. Rade drukčije i zato se vidi rezultat - zaključio je.

Upitali smo Macana i za mišljenje o ishodu unutarstranačkih izbora u SDP-u, tko bi mogao biti prvi čovjek stranke, Zoran Milanović ili Zlatko Komadina.

- Jako blizu će biti, vidim da su i jedni i drugi zabrinuti. Rezultat ne odlučuju mediji nego unutarstranačke igre i šalabahteri - procjena je.

Naglasio je i kako Milanovićeva retorika i što se tiče predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, ma koliko se ne slagao s njenim potezima, nije primjerena.

Vaša reakcija na temu