Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Luka Ploče ostala bez važnog partnera

Luka Ploče ostala bez važnog partnera

ArcelorMittal Zenica ugasio pogon koksare

 Luka Ploče je priopćila kako je jedan od njhovih najznačajnijih poslovnih partnera ArcelorMittal Zenica ugasio pogon koksare, a koji je djelovao u sklopu tvornice čelika u Zenici koja i dalje nastavlja s radom.

'ArcelorMittal Zenica je dugi niz godina preko luke Ploče uvozio veće količine ugljena, a koji je korišten kao sirovina za proizvodnju koksa.
Posljedica ove okolnosti je da ArcelorMittal Zenica do daljnjega neće uvoziti ugljen preko luke Ploče, već će nabavljati koks dijelom na tržištu Bosne i Hercegovine, a dijelom će se uvoziti', poručili su.

U 2023. godini ArcelorMittal Zenica je preko luke Ploče uvezao ukupno 403.570 tona ugljena, dok je u prvih pet mjeseci 2024. godine uvezeno ukupno 38.000 tona ugljena.

'Uprava Luke Ploče d.d. ulaže maksimalne napore kako bi se što uspješnije nosila s novonastalom situacijom', dodaju.

Vaša reakcija na temu