Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MALTRETIRANI PSI NA DUILOVU 'Jedina je zamjerka inspekcije bila nedostatna zaštita od vremenskog utjecaja'

MALTRETIRANI PSI NA DUILOVU 'Jedina je zamjerka inspekcije bila nedostatna zaštita od vremenskog utjecaja'

'Vlasnik parcele isključio je struju, što ne olakšava nadzor nad životinjama'

Jučer je bila Služba veterinarske inspekcije DIRH-a na Orišcu, gdje su nedavno pronađeni psi koje je splitski psihijatar držao u nehumanim uvjetima. Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević objavio je što je utvrdila.

'Od 67 pasa zatečenih pri prvom dolasku 20 ih je poslano u azile diljem Hrvatske, jedan je nestao (ukraden) te je jedan stradao u nesreći kad mu se lanac zapetljao o paletu. Na terenu se nalazi 45 pasa.

Psi su primjerenog gojnog stanja, sjajne dlake te im je osigurana voda i suha hrana, također nisu zatečeni znakovi proljeva. Od inspekcije jedina zamjerka je bila nedostatna zaštita od vremenskog utjecaja, što je otklonjeno unutar 24 sata. 

Dva psa liječena su od parvoviroze. Svi psi cijepljeni su cjepivima: Vanguard DA2Pi, Vanguard CVP-L te Nobivac DP Plus.

Uz navedeno tretirani su i ampulama EFFITIX u više navrata i dobili su CANIVERM tabl. protiv ehinokokoze. Svi psi su bili negativni na testu Snap Leish 4Dx, a i naknadno su cijepljeni protiv bjesnoće.

Sve to smo proveli u suradnji s NO KILL skloništem za napuštene životinje Animalis Centrum kojima još jednom zahvaljujem na profesionalnosti i ljubavi koju su pružili navedenim životinjama u vrlo teškim okolnostima', naveo je Ivošević. 

Dodao je kako je vlasnik parcele isključio struju na navedenoj lokaciji, što sigurno ne olakšava nadzor nad životinjama.


Vaša reakcija na temu