Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Maser u wellness centru hotela silovao 17-godišnjakinju, pravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu

Maser u wellness centru hotela silovao 17-godišnjakinju, pravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu

Sudovi u Splitu i Zadru drže da se rade o primjerenoj kazni

Na uvjetnu kaznu zatvora za silovanje 17-godišnjakinje pravomoćno je osuđen 36-godišnji fizioterapeutski tehničar. Nepravomoćnu presudu splitskog Općinskog suda iz svibnja 2022. potvrdio je Županijski sud u Zadru izmijenivši tek naziv kaznenog djela zbog primjene blažeg zakona. 

Djelo je okrivljenik počinio kao maser u wellness centru hotela u Podgori u ljeto 2017. godine. Bez pristanka 17-godišnjakinje, za vrijeme masaže, dirao ju je po golim grudima i ljubio po vratu. Skinuo joj je kupaće gaćice, raširio noge i počeo je rukama dirati po spolnom organu da bi potom penetrirao prstima. Prekinuo je tek kada je oštećena počela vikati, nakon čega je napustio prostoriju za masažu. 

Na suđenju je izjavio kako nije kriv. Ustvrdio je kako je masažu proveo po pravilima struke na uobičajeni način. Negira da je na nepriličan način dodirivao malodobnu oštećenicu. Pitao ju je odakle dolazi, bavi li se sportom. Kazala mu je da ima 18 godina, a onda je on naknadno otkrio je dijete. Ni u jednom trenutku nije se bunila, nije mu jasno zbog čega ga je prijavila za silovanje. 

Oštećena je, pak, navela kako je nakon svega ostala šokirana ležati par minuta, a potom se odjenula i prošla kraj majke kojoj nije ništa rekla. Otrčala je do recepcije i zatražila da razgovara s nekim o tome što se dogodilo. Drhtala je i plakala, osjećala se kao da je netko ušao u njenu intimu. Zainteresirana je za kazneni progon i primjereno kažnjavanje. 

Sud u Splitu odlučio se za uvjetnu kaznu od godine zatvora s rokom kušnje od tri godine smatrajući je primjerenom, a do istog zaključka došli su i suci u Zadru. Olakotna okolnost je bila dosadašnja neosuđivanost, a otegotna društvena opasnost ove vrste kaznenih djela. 

Državno odvjetništvo tražilo je zatvorsku kaznu, a obrana oslobađajuću presudu.

Vaša reakcija na temu