Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MATURANTIMA U ČAST: Svečanost podjela svjedodžbi i priznanja učenicima Turističko-ugostiteljske škole

MATURANTIMA U ČAST: Svečanost podjela svjedodžbi i priznanja učenicima Turističko-ugostiteljske škole

Poseban pljesak zaslužili su Ana i Ante

Da podjela svjedodžbi maturantima prođe u iznimno svečanom tonu pobrinuli su se u Turističko-ugostiteljskoj školi.

Organizirali su za svoje učenike završnih razreda svečanost u hotelu Radisson Blu, gdje su im uručene kako završne svjedodžbe, tako i nagrade za posebna dostignuća u protekloj školskoj godini za sudjelovanje na smotrama i državnim i međunarodnim natjecanjima. 

U novi život maturante su uz ravnatelja Ivu Bilića ispratili županijski pročelnik za školstvo Tomislav Đonlić, predsjednik HGK-Županijske komore Split, Joze Tomaš te direktorica lokalne Turističke zajednice, Alijana Vukšić

U prigodnom obraćanju ravnatelj se zahvalio Đonliću i regionalnoj vlasti na iznimnoj podršci, a posebice u gradnju nove školi koja bi uskoro trebala primiti učenike.

- U našem sektoru ne postoji ovakva škola u Hrvatskoj, a primjer je i u Europi. Svaki detalj je u svrhu obrazovanja - ponosan je Bilić na zgradu koja se gradi, a zbog čega protekle godine rade na više lokacija. 

Maturantima je čestitao na postignućima, a onima koji nastavljaju daljnje obrazovanje poželio je da se vrate u sektor turizma.

- Vaši nastavnici su vam bili putokaz svjetla, zaslužuju veliki respekt - rekao je ravnatelj, a učenici su uzvratili snažnim pljeskom svojim profesorima. 

Uputio je Bilić i poziv roditeljima da i dalje podržavaju svoju djecu i budu jedni drugima oslonac. 

Đonlić je maturantima poručio da nastave oplemenjivati usvojene vještine i kompetencije.

- Budite ponosni i samo hrabro naprijed - poželio im je, među ostalim, županijski pročelnik. Da su maturanti budući lideri turizma, sve o čemu se priča u današnjoj najvažnijoj gospodarskoj grani. Vi ste svijetla budućnost, vas neće i ne može zamijeniti umjetna inteligencija - rekao je Tomaš. Savjetovao im je da od zarađene prve plaće kupe sebi nešto osobno što im znači, da im uvijek biti poticaj. 

Direktorica Turističke zajednice Split im je poželjela mnogo uspjeha. 

- Budite svjesni da je pred vama život pun izazova i zato posebice čestitam roditeljima koji su odgojili divne ljude koji će se znati nositi s izazovima i nastaviti s uspjesima - poručila je Vukšić.

Dosta maturanata već odrađuje praksu gdje će vjerojatno i nastaviti raditi, a pojedini sanjaju i streme prema vlastitom biznisu. Cijeli život je pred njima, 'snovi najčešće vrijede tek ako s vama i osijede'. 

Posebno izdvojimo maturante Anu Jozić i Antu Jurina, dvoje divnih tinejdžera s Downovim sindromom koji su vrijedno zaslužili svoje svjedodžbe. Ana je vlasnica slastičarne u Primoštenu od ovog ljeta, a Ante će nastaviti raditi u Pivkan pubu gdje je i na praksi bio proteklih godina. Možda je najbolje da riječima mama Ane i Ante, Angele i Marijane, opišemo kakva je Turističko-ugostiteljska škola.

- Nakon tri godine možemo reć sve lipe riči. Nikada nije bilo problema, dapače, sudjelovali su baš u svemu. Sretni su išli na nastavu i vraćali se, a to nam je najbitnije - složne su majke. Puno su, naglasile su, naučile u školi, vidi se podloga.

- Sad idemo hrabro u nove pobjede - zaključile su mame. 

Druženje se nastavilo i nakon formalnog dijela.


Vaša reakcija na temu