Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Doiler Sanjuan from Pixabay NESREĆA U OMIŠU Građani prozivaju gradsku vlast zbog nedostatka sigurnosnih mjera na prilazu Doma zdravlja

NESREĆA U OMIŠU Građani prozivaju gradsku vlast zbog nedostatka sigurnosnih mjera na prilazu Doma zdravlja

Nezadovoljstvo su izrazili na društvenim mrežama

U Omišu je ispred zgrade Doma zdravlja, u srijedu s visine od četiri metra, na dijelu na kojem nema zaštitne ograde, na pločnik pala 67-godišnjakinja. Nedugo zatim od posljedica teškog udarca je preminula. Građani su ogorčeni i prozivaju gradsku vlast zbog nedostatka sigurnosnih mjera na prilazu Doma zdravlja.

Nesreća se dogodila u srijedu oko 18 sati, kada je 67-godišnja žena iz Kučića iznad Omiša, najvjerojatnije došla na pregled u Dom zdravlja, Izlaskom iz automobila pretpostavlja se da je izgubila ili orijentaciju ili ravnotežu i pala sa zida visokog 4 metra na pločnik uz magistralu. Iako je brzo prevezena u Klinički bolnički centar u Splitu, nažalost je od posljedica toga pada preminula, rekao je novinar HTV-a Željko Valčić.

Ono što se moglo u međuvremenu saznati je da su na društvenim mrežama neki građani počeli prozivati gradsku vlast zbog nedostatka sigurnosnih mjera na prilazu Doma zdravlja. No gradonačelnik je, koji nije trenutačno u Omišu, kazao telefonski za HTV da je Dom zdravlja u nadležnosti županijskog doma zdravlja i da naravno, osim što izražava suosjećanje s obitelji unesrećene, ništa više o tome slučaju ne može komentirati.

Ravnatelj županijskog doma zdravlja Marko Rađa rekao je za HTV u telefonskom razgovoru da je ovakav slučaj nezabilježen u Omišu i izrazio je sućut obitelji unesrećene. No spominje da automobil iz kojega je gospođa izašla, nije bio na prostoru na kojem je dopušteno parkiranje i zaustavljanje.

Dr. Rađa je istaknuo da se za Dom zdravlja u Omišu priprema temeljita rekonstrukcija i obnova koja će biti financirana najvjerojatnije iz europskih fondova. Dio nezaštićenog prilaza prema magistrali pretpostavljamo da će biti ograđen i da svi koji dolaze u Dom zdravlja, taj dio neće koristiti za parkiranje, rekao je novinar Valčić.

Vaša reakcija na temu