Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
EUFORIJA U STOŽERU HDZ-a Jandroković: Ovo je naša velika pobjeda, a SDP nije ponudio ništa

EUFORIJA U STOŽERU HDZ-a Jandroković: Ovo je naša velika pobjeda, a SDP nije ponudio ništa

Iz dvorane hotela Westin

23.02  - Šime Erlić smatra kako su u stabilnoj pregovaračkoj poziciji da formiraju novu vladu. Više pročitajte ovdje.

22.53 - Gordan Jandroković komentirao je rezultate izbora, a kazao je kako su građani nagradili HDZ koji je u proteklih osam godina ostvario rezultate dok su kazniki SDP koji nije ponudio ništa. Više pročitajte ovdje.

22.14 - Marin Piletić govorio je o Doovinskom pokretu i mogućoj koaliciji nakon izbora. Više pročitajte ovdje.

21.34 - Davor Božinović komentirao je prve rezultate DIP-a.

'Mi svi imamo dosta iskustva, prošle izbore je isto krenulo s manjim brojem mandata, a kako je noć odmicala broj mandata se povećavao i HDZ je bila u poziciji sa svojim partnerima sastaviti novu hrvatsku Vladu. Vjerujem da će se tu povijest ponoviti. Ovo što smo do sada vidjeli su bile su ankete. Na ovim izborima idemo na to da ostvarimo dovoljan broj mandata da možemo sastaviti novu hrvatsku Vladu.

Izbori su završili i sada se zauzimaju neke pregovaračke pozicije, ali moramo uzeti u obzir da u ovome nisu mandati dijaspore na koje računamo', rekao je Božinović.


21.05 - Nakon objave prvih neslužbenih rezultata po kojima HDZ dobiva 67 mandata u stožeru HDZ-a zavladala je euforija.


20.44 - Ministar obrane Ivan Anušić komentirao je moguću suradnju s Domovinskim pokretom, jer je jasno da se vjerojatno neće moći složiti nova vlada bez partnera. Rekao je da je to stranka koja je svjetonazorski bliska HDZ-u. No, komentirao je i uvjet Domovinskog pokreta da ne pristaju na suradnju i sa SDSS-om. Više pročitajte ovdje.

20.17 - Komentar Ivana Malenice pročitajte ovdje.

19.52 - Ankete je komentirao i Damir Habijan.

'Izlaze ankete su HDZ-ovim partnerima davale manje mandata nego što je bilo u konačnici. Vjerujem da će tako biti i dalje. Velika izlaznost je radila u korist demokracije, drago mi je da su građani prihvatili taj poziv da izađu na birališta', kazao je.

19.40 - Prve izborne rezultate pljeskom je dočekao Vili Beroš koji je zadovoljan izlaznim anketama. U stožeru mu se pridružio i Goran Jandroković, Davor Božinović, Hrvoje Zekanović, Marko Pavić te drugi. HDZ-ovci su redom uvjereni u pobjedu. Kako je Branko Bačić upravo izjavio medijima da i onda kada je velika izlaznost, HDZ je građanima prvi izbor. Kazao je kako su osvojili više glasova nego SDP i Možemo zajedno. Više pročitajte ovdje.

19.15 - Izlazne ankete komentirao je i Marko Pavić.

'Uvijek smo imali koji mandat više od izlaznih anketa, ali pričekajmo da izađu rezultati', rekao je. Sličan komentar dao je i Vili Beroš.

19.09 - Zadovoljan rezultatima izlaznih anketa zadovoljan je Davor Božinović koji se zahvalio biračima na izlaznosti. Više pročitajte ovdje.

19.00 - U HDZ-ovom stožeru u dvorani hotela Westin u Zagrebu sve je spremno za doček prvih rezultata za izbor zastupnika u Hrvatski sabor.

Za sada je poprilično tiho u dvorani, na velikom platnu se ponavljaju reklame iz kampanje, a trenutačno prostorom dominiraju medijske ekipe koje očekuju dolazak političara s liste. Atmosfera je opuštena, a ulazak u hotel prate vrlo jake snage osiguranja. U HDZ-ovom stožeru primjetan je i veći broj stranih novinara koji s velikim interesom prate ove parlamentarne izbore u Hrvatskoj. 

Prva su javljanja i obraćanja dužnosnika predviđena su kasnije, nakon objave prvih izlaznih anketa.


Vaša reakcija na temu