Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Osnovna škola u Ninčevićima trebala bi biti gotova dogodine

Osnovna škola u Ninčevićima trebala bi biti gotova dogodine

Ugovor s izvođačem radova, firmom MP Beton, je raskinut i raspisan je novi natječaj

Osnovna škola u Ninčevićima neće dočekati spremna školarce ove godine, ali bi s novim izvođačem mogla ugledati svjetlo dana do 15. kolovoza sljedeće. Ugovor s izvođačem radova, firmom MP Beton, je raskinut i raspisan je novi natječaj. Otkrio je splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja.

- U ove dvije godine su napravili tek 24 posto posla. Njima je koncem prošle godine isteklo bankovno jamstvo i nisu uspjeli produžiti i već je to bio element da možemo raskinuti ugovor. Ali, mi smo bili strpljivi i nadali se i nudili im nove rokove do 12. mjeseca. Međutim, nažalost, izvođač radova koristi slabosti Zakona o javnoj nabavi iz prošlog razdoblja koji je obvezivao sve javne naručitelje da mora uzeti najjeftiniju ponudu, to su neki iskoristili, špekulirali, 'dampingirali' cijene, uzimali puno gradilišta, a da nemaju ni ljudskih ni financijskih kapaciteta voditi gradilište - obrazložio je potpuno otvoreno Ževrnja.

Kaže da novac nije bio problem za Splitsko-dalmatinsku županiju i da je spreman do zadnje lipe, ali produžavati agoniju nije imalo smisla.

- Ne znamo kad bi s njim završili taj objekt, morali smo prekinuti ugovor i ići s novim natječajem. Ne može biti škola gotova do 9. mjeseca , ali čvrsto vjerujem da ćemo dobiti dobrog  izvođača na novom natječaju i da bi mogla biti gotova do Velike Gospe 2018. godine - zaključio je župan.

Vaša reakcija na temu