Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović OTKAZANA TRIBINA Puljak planirao u srednjoj školi s maturantima govoriti o temi važnosti izlaska na izbore

OTKAZANA TRIBINA Puljak planirao u srednjoj školi s maturantima govoriti o temi važnosti izlaska na izbore

Nakon pritiska javnosti odustalo se od ideje

Gradonačelnik Ivica Puljak je u srijedu trebao biti gost tribine Škole za dizajn, grafiku i održivi razvoj. Pričao bi maturantima o važnosti odgovornog građanstva, izlaska na izbore i uključivanja u demokratske procese. Gradonačelnik i predsjednik stranke Centar koji se natječe (i) na nadolazećim izborima za Sabor trebao je tako govoriti mladosti koja prvi put izlazi na glasačka mjesta. Tribina je trebala biti održana u školskoj knjižnici, poslane su i upute nastavnicima i učenicima, ali je nakon reakcije roditelja i više medijskih upita, kako doznajemo, gostovanje naprasno otkazano.

- Bila je ideja o tribini s gradonačelnikom, ali smo odustali - kratko nam je komentirala Sela Tecilazić, ravnateljica Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju. 

Kako se ne radi ni o njegovoj ideji niti je organizator, Puljak nije komentirao sporni događaj. 

S druge strane, Tomislav Đonlić, v.d. županijskog pročelnika za školstvo, smatra kako se radi o apsolutno nedopustivom ponašanju, s obzirom na to da je bilo kakav politički aktivizam i političko djelovanje u odgojno-obrazovnim institucijama zabranjen.

- Zakon vrijedi za sve, pa tako i za gradonačelnika Splita - zaključio je Đonlić.

Vaša reakcija na temu