Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić Otvoren Croatia Boat Show: Na Zapadnoj obali predstavljeno više od 150 plovila i 300 brendova

Otvoren Croatia Boat Show: Na Zapadnoj obali predstavljeno više od 150 plovila i 300 brendova

Sajam je otvoren do nedjelje, a direktor Vicenco Blagaić zahvalio se svima koji su im pomogli kroz godine, a među njima i Željku Kerumu koji je uredio šetnicu

Croatia Boat Show otvoren je danas na splitskoj Zapadnoj obali. Na duplo većem prostoru od prošlogodišnjeg, od Matejuške do Banovine, posjetiteljima se predstavilo više od 150 plovila, među kojima više od 30 hrvatskih premijera i 300 brendova koje će moći razgledati do nedjelje. Kroz 20 godina održavanja ovaj međunarodni nautički sajam nametnuo se kao prepoznatljiv brend hrvatske nautičke industrije i nezaobilazna smotra za sve ljubitelje brodova i plovidbe na početku sezone. Direktor sajma Vicenco Blagaić rekao je da nakon godina krize napokon mogu kazati da je ona završila i zahvalio se svima koji su im pomogli.

- Ipak, 20 godina nije malo, ovom prilikom zahvaljujem svima, a spomenut ću i bivšeg gradonačelnika Željka Keruma koji je zaslužan za Zapadnu obalu koja je jako lijepa i moramo biti iskreni i reći da smo uz njegovu podršku ovdje zadnje četiri godine - kazao je Blagaić.

Od ove godine sajam surađuje i s novim partnerom, tvrtkom Navis Marine, čiji je direktor Gordan Zadro rekao kako je ponosan što je dio ove priče jer se u njoj krije veliki potencijal. Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara čestitao je organizatorima na upornosti zahvaljujući kojoj su uspjeli dokazati da Split uz turističko postaje i poslovno središte. 

- Grad Split je usto zadržao i Splitsku banku sa sjedištem u Splitu, a to je jasan pokazatelj da se u ovom gradu vraća biznis. To je ono što je briga moja administracije, da naš grad bude središte i motor razvoja cijelog hrvatskog juga, ali i duboko izvan granica RH. Split mora postati drugi najveći grad u državi i jedan od najvažnijih centara na Jadranu. Croatia Boat Show dokazuje da je Split središte Jadrana, cvit Mediterana i sve ono što smo u prethodnim godinama stavili  sa strane. Uređujemo svoju obalu, provodimo zakonitost, a tu se referiram na ono što se radi na Žnjanu, gdje otvaramo novu perspektivu, novu razglednicu, najljepšu plažu i prostor u gradu, a ova slika na Branimirovoj obali je dala jednu od najljepših slika zadnjih nekoliko godina - rekao je Krstulović Opara.

Grad Split sklopio je ugovor s organizatorima sajma koji im jamči da će se manifestacija u tom periodu moći održavati na Zapadnoj obali, a dožupan Ante Šošić rekao je da je njihova uloga da budu javni servis koji će omogućiti razvoj nautičkog turizma u županiji.

- Prošlu godinu je 211.000 nautičara boravilo u našoj županiji što je izvrsno jer smo najbrže rastuća nautička destinacija u Hrvatskoj, ali to je odlično i u kontekstu potrošnje jer su nautičari uvjerljivo najveći potrošači. Nama je dužnost, kao javnom servisu, graditi luke nautičkog turizma, graditi trajekte luke što i radimo i nadam se da ćemo nastaviti takvim ritmom - rekao je Šošić.

Posebnost ovogodišnjeg sajma je i Yacht club u sklopu kojega će se svakodnevno na maoni održavati glazbeni i zabavni program. Posjetitelji će moći  uživati u gastronomskim delicijama koje će za njih spravljati ponajbolji hrvatski kuhari, mnogi izlagači će organizirati večernje promocije, a najatraktivnija će biti noćna parada jahti zadnjeg dana sajma. 

Croatia Boat Show otvorio je izaslanik premijera Frano Matušić koji je istaknuo kako je ovo najznačajnija manifestacija ovoga tipa u Hrvatskoj. 

- Sigurno je bilo poteškoća u proteklim razdobljima, ali drago mi je da su te poteškoće iza nas. Posebno mi je drago čuti da gradonačelnik ima veliko razumijevanje jer je otvorio sve mogućnosti za daljnji razvoj sajma, ali i za daljnji razvoj nautičkog turizma u Splitu. Split je prošle godine proglašen najboljom turističko destinacijom i sasvim sigurno možemo reći da ovaj sajam dodatno obogaćuje turistički proizvod i da dodatno obogaćuje samu ljepotu grada - zaključio je Matušić.

Vaša reakcija na temu