Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Policija kažnjavala vozače pod utjecajem alkohola, bez vozačkih dozvola, s drogom...

Policija kažnjavala vozače pod utjecajem alkohola, bez vozačkih dozvola, s drogom...

Na cestama Splitsko-dalmatinske županije

Splitsko-dalmatinska policija izvijestila je o nesavjesnim vozačima koje je sankcionirala proteklog vikenda zbog prekršaja.

Split

U petak su oko 19.20 sati na Manuškoj poljani zaustavili vozača motocikla koji je vozio suprotno postavljenom znaku zabrane prometovanja vozila. Nije imao vozačku dozvolu, a utvrđeno je da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom bilo koje kategorije. Također, obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je vozio motocikl u alkoholiziranom stanju od 1,39 g/kg, te je odbio testirati se na prisutnost droga u organizmu. Tijekom obavljanja nadzora i kontrole policijskim službenicima je predao smotuljak s marihuanom (2.15 grama) i crni preklopni nož. Također je na motociklu utvrđen tehnički nedostatak u vidu zamjene serijskog ispušnog sustava. Vozač je svojim ponašanjem ostvario obilježja čak šest prekršaja. Uhićen je, doveden u službene prostorije i u subotu je uz optužni prijedlog odveden na općinski prekršajni sud. Sud ga je kaznio izricanjem novčane kazne u visini od 4150 €.

U petak, oko 18.15 sati, također na Manuškoj poljani su zaustavili 23-godišnjeg vozača motocikla koji se kretao suprotno vidljivo postavljenom prometnom znaku zabrane kretanja vozila. Utvrđeno je da je vozač recidivist u činjenju prometnih prekršaja te da mu je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova i da upravlja motociklom prije ponovnog stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom čime je ostvario obilježje prekršaja iz članka 286. stavka 12. i iz članka 12. stavka 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Uhićen je, doveden u službene prostorije i provedenog istraživanja uz optužni prijedlog odveden na općinski prekršajni sud.

U  subotu, 29. lipnja 2024.g. oko 01.30 sati u Gundulićevoj ulici u Splitu policijski službenici zaustavili su osobno vozilo. Muškarac koji je upravljao vozilom bio je pod utjecajem alkohola  od 1.33 g/kg. Uhićen i doveden u službene prostorije gdje je zadržan do otrježnjenja nakon čega je odveden na općinski prekršajni sud.

Dugi Rat

U subotu u 1.25 sati, u mjestu Dugi Rat policajci su zaustavili vozača motocikla. Utvrdili su da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,23 g/kg, bez vozačke dozvole koja mu je ukinuta i oduzeta, odbio se podvrgnuti ispitivanju s pomoću odgovarajućih sredstava i uređaja i stručnom pregledu radi utvrđivanja prisustva u organizmu droga ili lijekova i pronađena mu je marihuana (1,30 grama)

Utvrđeno je i da se radi o recidivistu koji je  u razdoblju od dvije  godine unatrag od dana počinjenja prekršaja pravomoćno kažnjen za prekršaj iz članka 282. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama i pravomoćno je kažnjen i za prekršaj iz članka 289. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U provedenom postupku od vozača je oduzet motocikl, a nakon dovršenog istraživanja odveden je na općinski prekršajni sud u Splitu zbog postojanja sumnje u počinjenje većeg broja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Imotski

U nedjelju su, oko 4.50 sati, u mjestu Glavina Donja zaustavili su vozača osobnog vozila. Alkotestirali su ga i utvrdili da se nalazi pod utjecajem alkohola od čak 2.08 g/kg. Onemogućeno mu je daljnje upravljanje vozilo, isključen je iz prometa i bit će prekršajno sankcioniran zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Vaša reakcija na temu