Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP Policija u Metkoviću i Stonu spriječila krijumčarenje migranata

Policija u Metkoviću i Stonu spriječila krijumčarenje migranata

Uhićena su dva muškarca

Iz dubrovačke policije su izvijestili kako su jučer u dva odvojena slučaja spriječili krijumčarenje većeg broja stranih državljana, a krijumčari su uhićeni i kazneno procesuirani.

U prvom su slučaju policijski službenici Policijske postaje Ston jučer, oko 7 sati u Dolima, zaustavili vozilo kojim je upravljao 59-godišnji hrvatski državljanin, dok su u drugom slučaju policijski službenici Postaje granične policije Metković oko 7.30 sati, na području Zažablja, zaustavili kombi vozilo BiH nacionalnih oznaka kojim je upravljao državljanin Sirije u dobi od 22 godine.

U oba vozila se nalazilo više stranih državljana za koje je utvrđeno da su nezakonito prešli državnu granicu između BiH i RH, nakon čega su se, prema prethodnim dogovorima, ukrcali u vozila čiji su ih vozači, za novčanu naknadu, trebali prevesti prema zemljama Zapadne Europe.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma sirijski je državljanin uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, dok je hrvatski državljanin nadležnom državnom odvjetništvu prijavljen u redovnoj zakonskoj proceduri.

Prema stranim državljanima se proveo postupak sukladno Zakonu o strancima.

Vaša reakcija na temu