Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović POPOVIĆ UPOZORAVA: Parkiranje teških vozila na Zagorskom putu prelazi granice zdravog razuma

POPOVIĆ UPOZORAVA: Parkiranje teških vozila na Zagorskom putu prelazi granice zdravog razuma

Pitam se što dogradonačelnik Bojan Ivošević radi tri godine kad nije u stanju staviti u potpunu funkciju prometno redarstvo

Ante Popović, predsjednik GK Neslanovac, upozorava kako se parkiranjem teških vozila na Zagorskom putu prelazi granice zdravog razuma. 

'Bahate 'profesionalce' nije briga što ugrožavaju sigurnost svih sudionika u prometu, a ponajviše djece koja čekaju školski autobus. Upravo jutros sam osobno imao neugodan verbalni susret s jednim 'profesionalcem' koji ne vidi problem što je svoj tegljač parkirao na stanici gdje djeca čekaju školski autobus. Bez imalo empatije prema djeci je odgovorio kako ga nije briga što djeca ulaze u autobus na cesti. Inače to nije samo jutros, nego je to svakodnevno ponašanje vozača na ovoj lokaciji', poručuje Popović.

Navodi i kako je u više navrata kao predsjednik Vijeća GK Neslanovac reagirao prema prometnom redarstvu da uvede red, ali naglašava kako je to zbog nedostatka prometnih redara nemoguće. 

'Pitam se što dogradonačelnik Bojan Ivošević radi tri godine kad nije u stanju staviti u potpunu funkciju prometno redarstvo. Nekoliko prometnih redara ne može pokrivati Grad Split sa svim njegovim problemima prometa u mirovanju. S obzirom na to kako dogradonačelnik Bojan Ivošević voli teme gdje može izraziti svoj jaki karakter, evo mu ponovno prilike da se opet pokaže i tako dobije na medijskoj važnosti. Naš kotarski vijećnik Ivan Barišić je kao pokretač i voditelj Inicijative 'Poštujte naše stanice' godinama upozoravao na nezakonito parkiranje osobnih i drugih vozila na autobusnim stanicama diljem Splita, a tako i na ovoj autobusnoj stanici kod dječjeg igrališta na Zagorskom putu. Nažalost ova gradska vlast kao ni bivše nisu prihvatile ovakvu jednu kvalitetnu inicijativu kako bi omogućile kvalitetnu i sigurnu uslugu našim građanima, jer u velikom broju slučajeva autobus se mora zaustaviti izvan ugibališta', smatra Popović.

Dodaje i kako se već desetak godina govori o kamerama koje bi same evidentirale prekršaje i automatski slale kazne. 

'Šibenik, Solin i neka druga mjesta koriste tu dobrobit moderne tehnologije, ali Splitu je to još uvijek nedostižno, na žalost i štetu Splićana', zaključio je Popović.

Vaša reakcija na temu