Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Prikupljaju se sredstva za spas brijačnice 'Zvonko' koju je zatvorila inspekcija

Prikupljaju se sredstva za spas brijačnice 'Zvonko' koju je zatvorila inspekcija

Napravljene su male škatule za donacije kako bi se spasila kultna radnja

Inicijativa građana se okupila za spas brijačnice 'Zvonko' koju je zatvorila inspekcija rada, prikupljaju sredstva da ovo kultno splitsko mjesto opet otvori vrata i dva umirovljenika nastave raditi. O čemu se radi, detaljno nam je u ime inicijative objasnila Selma Katunarić.

Brijačnica 'Zvonko', jedna od najstarijih i originalnih kultnih mjesta u gradu Splitu, svoja vrata je otvorila davne 1952. godine. Ta vrata nedavno je zapečatila inspekcija. Kaznili su ih i moraju platiti 30.000 kuna. Razlog: dvojica umirovljenika, u želji da nastave tradiciju i sačuvaju ovo kultno mjesto, nastavila su brijati i šišati svoje sugrađane za 25 kuna, a da nisu sredili svoj status. Fakat!

- Ali što je pozadina priče zbog koje pokrećemo akciju kojom želimo pomoći ovoj brijačnici? - pitanje je na koje se nudi nekoliko odgovora.

Prvo, ovo je kultno mjesto, jedno od zadnjih koje nam je ostalo. Drugo, iako postoji krimen pitanje je koliko su ova dva umirovljena 'tajkuna' mogla profitirati i je li im to bio cilj.

Zatim, kada pogledamo koga država spašava, a koga kažnjava, postavlja se pitanje gdje je pravda, a gdje pravica?

Nastavlja i s tim da  zašto se nekima tolerira teški gospodarski i ini kriminal, a dvojici umirovljenika se na dopusti niti opcija da srede svoj status i obročno plate svoju kaznu. U pozadini je i pitanje kako to za političare i vijećnike postoji rupa u zakonu te ne plaćaju kazne te se  još se i diče time. Te, naravno, da su imali 'sinkopu' bi li im krimen bio oprošten?

Napravljene su male škatule za donacije i tko želi i može, ovo su adrese na kojima se nalaze, od danas do sljedećeg ponedjeljka:

1. Corto Maltese Freestyle food, Obrov 7
2. Caffe Bar - Bistro NoStress, Iza Lože 9
3. Nadalina - Luxor d.o.o., Dioklecijanova 6
4. Antique bar, Obala Hrvatskog narodnog preporoda 6
5. DeBelly , Morpurgova poljana 2
6. Kućica Cicibela (preko puta Banke na Rivi)

- U svojim adventskim putešestvijima prema kobasicama i kuhanom vinu svratite na ove lokacije, ubacite koju kunu u želji da zadržimo ovaj obrt i ovo kultno mjesto. Ne dopustimo da silnici prolaze lišo, a da male, radišne sustav melje i to zbog omaške, dalmatinske flegmatičnosti, kako god. To je naše, oni su dio nas, mi smo dio ovog grada, mi smo Grad - poziva.

Kada se škatulice napune, po njih će doći sami vlasnici brijačnice 'Zvonko'. Oni će izvjestiti koliko su uspjeli skupiti.

- Ukoliko bude potrebno, akciju ćemo ponoviti još jednom - odlučno najavljuje.

Kurioziteta radi, ovo je građanska inicijativa Splita, ali javljaju se, kaže nam, i kolege iz drugih krajeva Hrvatske. Tako se i netom po objavi, javio i Tomislav Noršić, vlasnik Frizerskog salona 'Seka' iz Velike Gorice sa željom da pomogne.

Vaša reakcija na temu