Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: LU Šibenik PRODUBLJUJE SE MORSKO DNO Šibenčani pokreću tri milijuna eura vrijedan projekt

PRODUBLJUJE SE MORSKO DNO Šibenčani pokreću tri milijuna eura vrijedan projekt

Ispred obala Rogač i Dobrika

 Vlada je dala suglasnost Upravnom vijeću Lučke uprave Šibenik da započne radove na produbljenju dna akvatorija s odabranim ponuditeljem Hidroradovi Sagena u iznosu od 2,5 milijuna eura bez poreza na dodanu vrijednost, odnosno 3,1 milijuna eura s porezom na dodanu vrijednost.

Morsko dno će se produbiti pred obalama  Rogača i Dobrike.

Potrebna sredstva osigurat će se u državnom proračuna u 2025. i 2026. godini.

'Realizacijom projekta 'Modernizacija lučkog područja luke Šibenik' unaprijedit će se infrastruktura u teretnom dijelu luke, jer će se postići dubina gaza dostatna za brodove koji mogu uploviti u akvatorij luke Šibenik, a što će u konačnici stvoriti pretpostavke za povećanje prekrcaja tereta i promjenom strukture tereta, kojima se manipulira u luci Šibenik.

Osim toga, produbljivanjem se povećava sigurnost plovidbe u luci', pojašnjava se odlukom.

Vaša reakcija na temu