Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Provedena akcija 'Želiš li se mijenjati za mjesto'

Provedena akcija 'Želiš li se mijenjati za mjesto'

Utvrđeno ukupno 18 prekršaja

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske, danas, 30. rujna 2024. godine, u vremenu od 10 do 13 sati na području grada Splita proveli su blic akciju provjere mjesta za parkiranje osoba s invaliditetom. Akcija je provedena u suradnji s Inicijativom 'Želiš li se mijenjati za mjesto', prometnim redarima grada Splita, te djelatnicima Split parkinga - Pauk služba.

Na samom početku akciju su popratili novinari koji su uzeli izjave navedenih aktera u provođenju ove akcije u cilju senzibilizacije i odgovornosti svih sudionika u prometu kada su u pitanju parkirališna mjesta predviđena i označena za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

Potom je obavljen nadzor parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom i provjerena  je valjanosti nove Europske parkirališne karte za osobe s invaliditetom na području grada Splita.

Nadzorom je utvrđeno ukupno 18 prekršaja iz čl. 82. st. 1. t. 13., kažnjivo po st. 3. istog članka Zakona o sigurnosti prometa na cestama u vezi čega su vozačima ostavljene obavijesti o počinjenom prekršaju, dok druga protupravna ponašanja nisu zabilježena.

Vaša reakcija na temu