Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PUŠTA SE U PROMET: Od ponedjeljka se vozi preko mosta na Cetini

PUŠTA SE U PROMET: Od ponedjeljka se vozi preko mosta na Cetini

Otvara se dio omiške obilaznice

Nakon završetka radova i više (neslužbenih) najava otvaranja u ponedjeljak se pušta u promet omiška obilaznica koja se sastoji od tri tunela i mosta u kanjonu Cetine.

Most koji je izazvao oduševljenje dijela javnosti, dug je 224,5 metara, od čega su vidljiva 152 metra, dio je omiške obilaznice duge 3700 metara i vrijedne 23,16 milijuna eura. Završen je u ožujku prošle godine. 

Nakon što su se emocije slegnule, počele su kritike zbog neugrađenog burobrana, što se opravdalo da bi to bilo bez učinka.

Mještani Srinjina i Tugara nisu oduševljeni puštanjem u promet ovog dijela obilaznice jer smatraju kako lokalne ceste na koje se preusmjerava promet ne mogu podnijeti toliku količinu vozila niti im se jamči sigurnost.

Nedugo nakon otvaranja, opet će se zatvoriti, radi sanacije opasnog pokosa.

Vaša reakcija na temu