Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović REAKCIJA MAJE ĐEREK: Nisam sudjelovala u izradi 'srušenog' Pravilnika o davanju stanova u najam

REAKCIJA MAJE ĐEREK: Nisam sudjelovala u izradi 'srušenog' Pravilnika o davanju stanova u najam

'Student prava zna da ako se ukida temeljni pravni akt - automatski se ukidaju izmjene i dopune. Kao što zna da se ukidanjem izmjena i dopuna - ne ukida temeljni akt'

Suspendirana splitska pročelnica, Maja Đerek, reagirala je na dio kolumne Damira Petranovića objavljenog jučer na Dalmatinskom portalu u kojem je napisano kako je 'Visoki upravni sud srušio je gradski Pravilnik o davanju stanova u najam i to na zahtjev bivše pročelnice Maje Đerek koja je osobno pripremala donošenje tog dokumenta'.

'Naime, novinar Petranović u svojem posljednjem komentaru od 10. lipnja ide u potpuni apsurd pa mi pripisuje sposobnost putovanja kroz vrijeme. Manipulativno tvrdi da sam osobno sudjelovala u donošenju Pravilnika kojeg je prošli tjedan ukinuo ('srušio') Visoki upravni sud. Slijedom toga zaključuje kako sam ustvari tužila samu sebe. Radi se o tezi prebacivanja odgovornosti zbog ponovnog neuspjeha, a koju je prvi plasirao Bojan Ivošević, odnosno Jurica Galešić koji piše sve Ivoševićeve objave', piše Đerek.

Dodaje kako čak ni Visoki upravni sud, uz svo odugovlačenje, nije imao petlje ozakoniti njihov nezakoniti Pravilnik iz 2021. 

'One godine kada uopće nisam bila u Splitu. Student prava zna da ako se ukida temeljni pravni akt - automatski se ukidaju izmjene i dopune. Kao što zna da se ukidanjem izmjena i dopuna - ne ukida temeljni akt. Upravo tako i piše u priloženoj odluci suda. Međutim, to se očito ne uklapa u manipulativni Ivoševićev narativ pa se javnost preko Petranovića pokušava uvjeriti kako sam nabavila vremenski stroj, sudjelovala u izradi 'srušenog' temeljnog Pravilnika iz 2021. kada uopće nisam bila u Splitu pa potom tužila samu sebe', navodi Đerek.

Istinita informacija je, navodi, sljedeća: 'sporni, temeljni i 'srušeni' Pravilnik iz 2021. je donesen u mandatu Puljka i Ivoševića, a posao pripreme bez uključivanja javnosti i uz zaobilaženje Gradskog vijeća je obavio tadašnji nadležni pročelnik - Ivan Leko. Petranović je vjerojatno upoznat s činjenicom da je Leko postavljen još za vrijeme HDZ-a, a Puljak i Ivošević su očito imali puno povjerenje u njegove sposobnosti da će Pravilnik biti po njihovoj 'mjeri'. Postalo je vidljivo da njihova 'mjera' ide na štetu socijalno ugroženih građana koji su dokazali svoj status i zato sam kao nadležna pročelnica predložila promjene, nakon čega sam ekspresno suspendirana.

Zasigurno, sve gore navedeno je za Damira Petranovića, kako on to pokušava relativizirati - 'sitničarenje'. Po toj logici je 'sitničarenje' i nalaz nadležne inspekcije da je Puljak nezakonito postavio većinu gradskih pročelnika, a koji su većinom vezani za HDZ. Inspekciji usprkos, Puljak i dandanas štiti takve pročelnike. Vjerojatno je i za tu 'sitnicu' odgovoran netko drugi', zaključuje Đerek.

Vaša reakcija na temu