Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Šef splitske policije koji je odstupio zbog sinova postao Božinovićev savjetnik

Šef splitske policije koji je odstupio zbog sinova postao Božinovićev savjetnik

Slobodan Marendić nije načelnik od travnja

Bivši načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić, koji je u dva navrata zbog incidenata svojih sinova davao ostavke, nedavno je postao savjetnik ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, doznaje N1.

Marendić je s čelnog mjesta splitsko-dalmatinske policije otišao u travnju ove godine, nakon što mu je sin uhićen zbog krvavog sukoba pred noćnim klubom. U listopadu 2018. Marendić je bio odstupio s funkcije načelnika jer mu je sin uzeo službeni automobil i pijan njime skrivio prometni udes.

Sada Marendić sada dolazi na važnu poziciju u MUP. Zašto je baš njega odabrao za savjetnika, s obzirom na teret ostavki koje je davao, pitali su ministra Božinovića.

Evo što kažu u MUP-u:

'Slobodan Marendić je s položaja načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske razriješen na osobni zahtjev. To naglašavamo iz razloga što se osobno nije ogriješio o pozitivne pravne propise niti je u njegovom radu rukovođenjem policijske uprave bilo propusta, već se pozvao na svoje moralno pravo izuzeti se od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP-a', odgovorili su za N1 iz MUP-a.

Ističu pak da se ne žele odricati svojih najiskusnijih ljudi. 'Marendić je svakako među najiskusnijima u MUP-u', dodaju.

Zbog toga je 27. svibnja 2024. Marendić privremeno premješten na radno mjesto savjetnika ministra za policijske poslove. 

'Za to radno mjesto Slobodan Marendić ispunjava sve propisane uvjete, a to radno mjesto nije rukovodeće', pojašnjavaju.

Prema internom pravilniku Marendić je dobio i zaduženja na novom radnom mjestu.

'Opisi poslova ovog radnog mjesta utvrđeni su važećim Pravilnikom o unutarnjem redu Ministarstva unutarnjih poslova i glase: prati, izučava i analizira stanje i pojave iz djelokruga rada policije, predlaže mjere za rješavanje sistemskih pitanja, pruža savjete i stručnu pomoć državnim dužnosnicima u rješavanju složenih pitanja iz djelokruga rada policije, neposredno izvršava određene zadatke koje mu povjeri ministar', zaključuju iz MUP-a RH u odgovoru za N1.

Vaša reakcija na temu