Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović SPUŠTENE SU RAMPE Stanovnici Ravnih njiva blokirali ulicu

SPUŠTENE SU RAMPE Stanovnici Ravnih njiva blokirali ulicu

Prosvjedovali su zbog manjka parkirališnih mjesta

U boj, u boj, za parking svoj! - ponavljalo je 50-ak stanovnika Ravnih njiva koji su duže od sat vremena blokirali promet na pješačkom prijelazu između dva veća trgovačka lanca u njihovom kvartu, u ulici 114. brigade. 

Razlog prosvjeda je manjak parkirališnih mjesta, ali i nedavna ograničenja dvaju trgovačkih lanaca koji nakon radnog vremena spuštaju svoju rampu i ne dozvoljavaju stanovnicima obližnjih zgrada da koriste njihovo parkiralište. 

Josipa Barić, dopredsjednica Vijeća kotara Ravne njive je kazala kako je trgovački lanac Tommy zatvorio svoje parkiralište u noćnim satima, ali im više zamjeraju to što ni njihovi radnici ne koriste 'svoje' parkiralište, već smještaju vozila pokraj okolnih zgrada. 

- Uz sve to, prije više od mjesec ili dva dana Tommy je zatvorio svoju rampu i u noćnim satima, a Kaufland je početkom veljače onemogućio stanarima da koriste njihovu garažu i vanjsko parkiralište - objasnila je Barić razlog prosvjeda. 

Manje su ogorčeni na trgovačke lance, a više na Grad. Svjesni su da je Kaufland vjerojatno zatvorio svoju rampu zbog neodgovornih i bezobraznih sugrađana koji su preko mjere koristili privilegiju da imaju dostupno garažirano mjesto. Unutrašnje i vanjsko parkiralište od nedavno mogu koristiti samo kupci Kauflanda. 

- Svjesni smo da su neki to koristili kao svoje privatne garaže i da je počelo izgledati kao privatni sajam neregistriranih automobila. Razumijemo njihov potez. Međutim, mi smo tražili otvaranje tih rampi navečer, do sedam ujutro, a dostavili bi popis 200-tinjak automobila koji su preko noći koristili garažu za parkiranje. No, sada je politika takva da su prva dva sata besplatna, a nakon toga se naplaćuje dva eura po satu - kazala je Lucija Veštić, jedna od organizatorica prosvjeda i predsjednica kotarskog vijeća. 

Prozivaju ovu gradsku vlast koja se nije uhvatila u koštac s gorućim problemom manjka parkirališnih mjesta u njihovom kvartu. 

- Mi smo iskorištavali dobru volju Kauflanda i Tommyja, ali sada kada ni oni više ne dozvoljavaju, nemamo gdje. Ovo je više prosvjed protiv Grada od kojeg smo tražili podršku u komunikaciji prema upravama trgovačkih lanaca, ali su nam odgovorili da se oni ne žele miješati u privatne poslovne odluke - naglasila je Veštić. 

Ovim prosvjedom pokazuju nezadovoljstvo gradskom dinamikom rješavanja problema parkirališta, a trgovačke lance mole da budu dobri susjedi i naprave ustupak stanovnicima Ravnih njiva koji nemaju gdje sa svojim vozilima. Kontaktirali smo Kaufland i Tommy zbog prosvjedne note njihovih susjeda, a odgovorio nam je jedino Kaufland s vrlo kratkom rečenicom: 'Parkiralište naše poslovnice služi našim kupcima koji žele parkirati tijekom kupnje'.

Vaša reakcija na temu