Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Nadbiskup suspendirao svećenika i bivšeg profesora na splitskom KBF-u Ivana Tadića: 'Svi su pozvani poštivati izrečenu kaznu'

Nadbiskup suspendirao svećenika i bivšeg profesora na splitskom KBF-u Ivana Tadića: 'Svi su pozvani poštivati izrečenu kaznu'

Obavijest upućena svim župnim uredima, ustanovama i samostanima u nadbiskupiji

Nadbiskupski Ordinarijat u Splitu poslao je danas, 20. studenoga 2023., dopis o suspenziji velečasnog Ivana Tadića, donedavno i profesora na splitskom Katoličko-bogoslovnom fakultetu, svim župnim uredima, ustanovama i samostanima u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

'Po ovlaštenju splitsko-makarskoga nadbiskupa mons. Zdenka Križića dajemo na znanje svim župnim uredima, ustanovama i samostanima u Splitsko-makarskoj nadbiskupiju da je vlč. Ivanu Tadiću, svećeniku Splitsko-makarske nadbiskupije, odlukom br. 1104/2023 od 18. listopada 2023. godine izrečena kazna obustave (suspenzije) svih čina vlasti svetoga reda, osim privatnoga slavljenja svete mise u mjestu stanovanja. Svi su pozvani poštivati izrečenu kaznu obustave.

Istodobno, ne posustanimo u molitvi za posvećenje svećenika, preporučujući sebe i jedni druge zagovoru Majke Marije', objavljeno je na stranicama Splitsko-makarske nadbiskupije, i to bez navođenja razloga.

Suspendirani svećenik u medijima se pojavio prije nekoliko mjeseci zbog afere na KBF-u. Naime, Nacional je tada objavio kako je kao tadašnji profesor prijavio kolege profesore te kasnije i dekane Mladena Parlova i Alojzija Čondića za plagiranje znanstvenih radova. Oni su, pak, njega prijavili fakultetskom etičkom povjerenstvu za uznemiravanje ili povredu osobnog dostojanstva nakon što je izrazio protivljenje njihovom izboru za dekane. 

Vaša reakcija na temu