Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TKO JOŠ MISLI NA DRUGE? Zbog parkiranih vozila majka nije mogla dovesti sina do stana

TKO JOŠ MISLI NA DRUGE? Zbog parkiranih vozila majka nije mogla dovesti sina do stana

Trebala joj je pomoć kako bi svog Duju izvukla iz kolica i prenijela do zgrade

Beznadno. Takvom se čini borba s nepromišljenim, neodgojenim i sebičnim pojedincima zbog kojih osobe u invalidskim kolicima ne mogu čak pristupiti svom domu.

Takvu situaciju doživjela Dijana Aničić, predsjednica udruge Anđeli i majka Duje, mladića u invalidskim kolicima s brojnim zdravstvenim problemima. Zbog vozila parkiranih na mjestu gdje je zabranjeno ostavljati automobile, nije mogla dovesti Duju do stana. Nakon cijelog jutra provedenog na pregledima u Kliničkom bolničkom centru, trebala joj je pomoć kako bi sina izvukla iz kolica i sa svim medicinskim pomagalima ga prenosila između parkiranih automobila.


Kako bi cijela situacija bila još tragičnija, riječ je o lokaciji na Lovačkom putu gdje se snimala kampanja Split parkinga 'Želiš li se mijenjati za mjesto', koja je imala za cilj osvijestiti građane da misle na osobe s invaliditetom, da se ne parkiraju na mjesta predviđena za njih i da ostavljaju dovoljno prostora kako bi mogla proći invalidska ili dječja kolica. 


Baš na toj lokaciji gdje je sniman promotivni video kampanje koji je objavljen 2018. godine, dvije žene su morale podignuti dijete s invaliditetom u kolicima kako bi premostile prepreku koja je danas ponovo dočekala Dijanu.

 

Jednom je napadnuta i osoba joj je prijetila nožem, jer je po tko zna koji put upozorila da se ne smije parkirati na tom mjestu.

Dva sata nakon što je uspjela nekako unijeti svog sina u stan, vozila su još uvijek bila parkirana na istom mjestu. Predsjednica udruge Anđeli smatra da se hitno nešto mora poduzeti na toj lokaciji, jer je nebrojeno puta poslala prijavu i zvala Split parking, ali nema napretka. Pozvana je i policija koja može kazniti neodgovornog pojedinca, ali teško se može utjecati na svijest ljudi koji ne žele razmišljati o drugima.

Vaša reakcija na temu