Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović UPOZORENJE IZ BANOVINE Deset preporuka građanima: 'Osigurajte dovoljne količine hrane, lijekova, energenata i osnovnih životnih potrepština'

UPOZORENJE IZ BANOVINE Deset preporuka građanima: 'Osigurajte dovoljne količine hrane, lijekova, energenata i osnovnih životnih potrepština'

Iz Ureda Grada su poručili da treba zaštititi vodomjere, vodovodne instalacije, hidrantske priključke i slavine

Iz Ureda Grada Splita poručili su građanima što trebaju napraviti pred najavljene nepovoljne vremenske uvjete. Evo preporuka...

1. Redovito se preko medija informirajte o najnovijim vremenskim uvjetima i pratite obavijesti žurnih službi.
2. Ako već niste, zaštitite vodomjere, vodovodne instalacije, hidrantske priključke i slavine koji su izloženi hladnoći, nalaze se izvan objekta ili u negrijanim objektima (vikendice, garaže, konobe i slično).
3. U negrijanim prostorijama ispustite vodu iz vodovodnih cijevi, spremnika ili grijača vode i sustava centralnog grijanja koji nisu u funkciji.
4. Osigurajte dovoljne količine hrane, lijekova, energenata i osnovnih životnih potrepština, posebno za djecu te bolesne, stare i nemoćne.
5. U slučaju snijega, preuzmite svoje obaveza prema Odluci o komunalnom redu (VI. UKLANJANJE SNIJEGA I LEDA Članak 82. i Članak 83.) po kojoj ste kao vlasnici i korisnici stanova odgovorni za uklanjanje snijega i leda s pločnika uz zgrade, te za uklanjanje snijega i leda s krovova zgrada i objekata.
6. Ako snijeg ne možete očistiti, posipajte ga sipinom.
7. Koristite obuću s gumenim hrapavim potplatom.
8. Oprezno hodajte uz zgrade ili ispod drveća jer s njih može pasti snijeg ili led.
9. U slučaju snijega ne koristite vozila bez zimske opreme, a u slučaju leda na kolnicima ne koristite vozila uopće.
10. Poštujte upozorenja, zabrane i obavijesti nadležnih službi u prometu.

Vaša reakcija na temu