Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Wikipedia Zbog radova od danas posebna regulacija u Ivankovoj u Stobreču

Zbog radova od danas posebna regulacija u Ivankovoj u Stobreču

Planirano je da traju do 15. lipnja

U sklopu 'Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split-Solin' u tijeku su radovi u Stobreču koji su dio ugovora 'Spoj sustava odvodnje južnog sliva Grada Splita na UPOV Stupe i dogradnja podmorskog ispusta Stobreč'.

Danas u Ivankovoj ulici kod kućnog broja 118C postavljat će se privremena semaforska signalizacija u prometu, dok od utorka, 23. travnja 2024.

godine na toj lokaciji na snagu stupa privremena regulacija prometa. Planirano je da će radovi trajati do 15. lipnja 2024. godine.

'Svi stanari ovih lokacija pravovremeno će biti obaviješteni o izvođenju radova te vremenskom roku u kojem se isti planiraju izvesti', poručuju iz Vodovoda i kanalizacije.


Izvođač radova je Zajednica gospodarskih subjekata Strabag d.o.o. iz Zagreba i Pomgrad inženjering d.o.o. iz Splita, a nositelj Projekta Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split. 'Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split-Solin' investicija je ukupne vrijednosti 237.807.499,19 eura, a od ukupno prihvatljivih troškova koji iznose 188.387.880,03 eura, 129.446.550,25 eura, odnosno 68,71 % financirat će se bespovratnim sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Preostalih 49.419.619,16 eura ili 31,29 % sufinancirat će se nacionalnim sredstvima.

Provedbom ovog projekta, ispunit će se EU standardi u vodno-komunalnim djelatnostima, odnosno ispunit će se zahtjevi Direktive o pročišćavanju komunalnih otpadnih voda 91/271/EE u aglomeraciji Split-Solin i 2. Direktive o kvaliteti vode namijenjene za ljudsku potrošnju 98/83/EZ kroz osiguranje povećanja pokrivenosti vodoopskrbnom mrežom.

*Sadržaj ove publikacije je isključiva odgovornost Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split

Vaša reakcija na temu