Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ŽURNO ZASJEDANJE: Nadzor nad radom teatra utvrdio niz nepravilnosti, Puljak sazvao prvu sjednicu novog Kazališnog vijeća

ŽURNO ZASJEDANJE: Nadzor nad radom teatra utvrdio niz nepravilnosti, Puljak sazvao prvu sjednicu novog Kazališnog vijeća

Rok za usklađivanje rada teatra sa zakonom je 60 dana

Nakon što je inspekcija Ministarstva kulture i medija izvršila nadzor nad radom HNK Split, gradonačelnik Ivica Puljak sazvao je žurnu sjednicu Kazališnog vijeća. Prva je to sjednica s članovima koje je Puljak imenovao. Osim konstituiranja, prema dnevnom redu je plan i usvojiti godišnji financijski i programski plan intendanta Vicka Bilandžića, za koje je prethodno Kazališno vijeće dalo palac dolje. Jedan od razloga kolektivne ostavke bivših članova je upravo, kako je rekao tadašnji potpredsjednik Kazališnog vijeća, pritisak gradonačelnika da ga usvoje.

Na sjednicu ne planiraju doći predstavnici radnika i umjetnika u Kazališnom vijeću, Dajana Stolić Bohnert i Marjan Nejašmić Banić  jer je ne smatraju zakonitom, o čemu su obavijestili Puljka. Njihov nedolazak neće utjecati na odluke jer predstavnici vlasti imaju većinu, pet članova. Puljkova petorka, koja će pustiti intendanta na popravnom, su Marin Kuzmić, Marina Kuzmanić Petreš, Natalia Tafra Bazina, Igor Vlajnić i Miro Nikolić.

Rezultat nadzora je, inače, pokazao, da se gotovo svaka stavka treba uskladiti s propisima. Provjeravali su se opći akti te godišnji financijski i programski plan. Od općih akata na 'meti' su bili Statut teatra, pravilnici o unutarnjem ustrojstvu, o radu, zaštiti na radu, od požara, zatim o audiciji, o stimulacijama, o normama u Zboru i orkestru i jednostavnoj javnoj nabavi. Također, i kolektivni ugovor za zaposlenike. Rok za propisanih deset mjera, kojima se nalaže usklađivanje sa zakonom ili pravilnicima je 60 dana.

Nadzor koji je otkrio niz nepravilnosti, inače, stigao je na zahtjev sindikata, Radničkog vijeća te predstavnika djelatnika i umjetnika u Kazališnom vijeću.

Vaša reakcija na temu