Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
CAJKAŠI Hrvati se žene uz turbofolk, a ove pjevače najviše vole zvati da im zapjevaju na svadbi

CAJKAŠI Hrvati se žene uz turbofolk, a ove pjevače najviše vole zvati da im zapjevaju na svadbi

Na pirevima u Hrvatskoj zaradili su milijune, kupili stanove i jahte

O popularnosti turbofolka u Hrvatskoj pisalo se puno. Glazba koja se u Lijepoj našoj kolokvijalno naziva narodnjacima, a izvođači istih 'cajkaši' desetljećima je popularna na ovim prostorima, a početkom novog stoljeća uzela je dobar zamah. Pa tako ako planirate ludi noćni provod - ispred većine klubova dočekat će vas plakati s često neobičnim imenima atraktivnih pjevačica s 'istoka', a čaše se, ako pitate Hrvate, najlakše lome uz hitove srpskih glazbenih velikana kao što su Šaban Šaulić, Sinan Sakić, Saša Matić… Zbog velike potražnje srpski glazbenici dobro su 'nabili' cijene pa tako pojedinim zvijezdama vlasnici klubova za sat i pol pjevanja navodno plaćaju i desetak tisuće eura. 'Cajkaši' su postali omiljeni i na vjenčanjima, a oni s nešto dubljim džepom umjesto lokalnog benda koji pjeva hrvatske hitove iz 90-ih, radije zovu provjerene zabavljače koji će sve dignuti na noge kada zapjevaju - ne može nam nitko ništa, jači smo od sudbine, piše RTL.

Sandra Afrika

Pjevajući samo Hrvatima zaradila je za automobil i jahtu, a da je kraljica hrvatskih svadbi - odavno nije nikakva tajna. Pjevala je tako Sandra Afrika i pjesme Miše Kovača i Jasne Zlokić, hajdučka himna - 'Ja sam ti jedini drug' često je na njezinom repertoaru pa ne čudi podatak da je omiljena među Hrvatima. Dalmacija, Istra, Slavonija ili Zagreb - ova atraktivna pjevačica jednako je dobrodošla u svim dijelovima Lijepe naše, a ako je vjerovati Hrvatima, Sandra Afrika baš uvijek napravi spektakl. A kako i ne bi zaradila za skupocjeni automobil ili jahtu kada je pjevala često i na vjenčanjima bogatih Hrvata, a nedavno je to napravila i na svadbi kćeri sesvetskog tajkuna Marijana Šarića. Pogledali smo snimke s nekoliko vjenčanja na kojima je Sandra podizala atmosferu i sve što možemo napisati - Jole, dobio si opasnu konkurenciju!

Boban Rajović

Ako se pitate tko je omiljeni pjevač nogometnog dijamanta Matea Kovačića, odgovor bi vas mogao iznenaditi - Boban Rajović. Pjesme crnogorskog slavuja toliko su dotakle srce skromnog nogometaša da mu je ostavio napojnicu od čak 18.500 eura. Tu priču potvrdio je glazbenik koji je čak pohvalio Matea jer mu je na galantan način dao tridesetak 'ljubičastih' novčanica. Baš poput Sandre, i Bobana često Hrvati zovu da im uljepša najvažniji dan u životu, a koliko je to često, odgovorio je svojedobno sam - 'svoj prvi stan sam kupio pjevajući u Hrvatskoj'.

Aca Lukas

Omiljen među Hrvatima je glazbenik Aleksandar Vuksanović poznatiji kao Aca Lukas koji nekoliko puta godišnje nastupa po noćnim klubovima diljem Hrvatske, a često ga mladenci angažiraju da pjeva i na svadbama. Baš poput pravog profesionalca, Aca na vjenčanjima pjeva baš sve - od starih hitova Olivera Dragojevića pa do kafanskih folk singlova Šabana Šaulića. Neobična kombinacija koju prosječni Hrvat najviše voli! Ako želite da vam Aca zapjeva na svadbi navodno ćete morati iskeširati i do 10.000 eura, ali nema sumnje da će vam napraviti pravi spektakl. Barem tako tvrde srpski mediji.

Saša Matić

Kada bismo se zapitali tko je omiljeni glazbenik naših nogometaša, vrlo brzo bi se većini nametnulo jedno poznato ime! Zdravko Mamić mu je na jednoj svadbi nogometnog reprezentativca 'ukrao' mikrofon, kada on pjeva onda je fešta do zore, njegove pjesme pjevaju se u svlačionicama nakon utakmica, a njegovo ime sve je traženije i kada se poznati Hrvati žene. On kaže da je kralj izgubljenih stvari, a mi tvrdimo da je kralj hrvatskih svadbi. Tako je nedavno zapjevao i na svadbi Tina Jedvaja i Dine Dragije. Uz bend Lexington zabavljao je goste poput Izabel Kovačić, Kristine Zubac, kćeri Zdravka Mamića Ive i Lucije, razne Influencerice, dizajnerice, obitelj mladenaca i prijatelje. No, to nije ništa šokantno jer je glazbenik čije hitove pjeva cijela regija kao gost nastupao i kod Matea Kovačića, Dominika Livakovića te Domagoja Vide.

Rada Manojlović

'Nisam kriva što sam kao vatra živa', pjevala je Rada Manojlović često Hrvatima, a tražena je 'roba' i kada je riječ o svadbama. Tako je Rada svojedobno pjevala na vjenčanju sina Zdravka Mamića, Maria Mamića i Tije Juričić, a u jednom trenutku otpjevala je i hit pjesmu 'Ne može nam nitko ništa', koja je Mamića, onako kako se žargonski kaže, izbacila iz cipela.

Vaša reakcija na temu