Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović LJUBAV JE U ZRAKU Split na drugom mjestu među najpopularnijim odredištima za medeni mjesec

LJUBAV JE U ZRAKU Split na drugom mjestu među najpopularnijim odredištima za medeni mjesec

Na listi su još dva dalmatinska grada

S obzirom na to da je sezona vjenčanja već uveliko u tijeku, stručnjaci za vile u CV Villas analizirali su globalna Google pretraživanja od prošle godine kako bi otkrili kamo mladenci najviše žele odletjeti na kontinentu.

Prikupili su popis od 197 europskih odredišta i analizirali globalna Google pretraživanja za 'naziv odredišta + medeni mjesec' u proteklih 12 mjeseci, kako bi ih usporedili s prethodnom godinom - otkrivajući koja su u porastu za 2024./25.

S nevjerojatnih 2,94 milijuna pretraživanja europskih medenih mjeseci u protekloj godini, jasno je da ovaj kontinent ima mnogo toga za ponuditi zaljubljenim parovima, a najpopularnije odredište za 2024./25. nije nitko drugi do grčki otok Lefkada. Ovo prekrasno odredište smješteno je u Jonskom moru i nudi parovima mogućnosti kupanja u blistavo plavim vodama s poznatim bijelim liticama rta Lefkada u pozadini. U usporedbi s prošlom godinom, pretraživanja medenih mjeseci na ovom 'Mamma Mia' otoku porasla su za 120%, što ga čini najpopularnijim europskim mjestom za proslavu sklapanja braka.

Split je drugi na popisu, bilježeći rast pretraživanja od 110% u ovom gradu ukrašenom mramorom koji gleda na svjetlucavo Jadransko more. Često zanemaren od strane Dubrovnika (koji je 19. na popisu), istraživanje pokazuje da će ljubavne slike iz Splita biti posvuda na našim društvenim mrežama tijekom sljedećih godinu dana.

Na trećem mjestu je Bled,  poznat po netaknutom Bledskom jezeru. Savršen kao razglednica, odredište je koje odiše romantikom.


Grčka: Sedam popularnih destinacija za medeni mjesec

Lefkada je ove godine odredište na radaru svakog bračnog para, ali šest drugih grčkih odredišta također zauzima mjesto na listi najpopularnijih trendova. Naxos je sedmi na popisu kao rezultat pretraživanja za 'Naxos honeymoons' koji se povećao za 57% u usporedbi s prošlom godinom. U međuvremenu, Ios, Mykonos, Skiathos i Kefalonija zauzimaju mjesta od 12. do 15., dok je Milos na zajedničkom 19. mjestu zahvaljujući porastu Google pretraživanja od 26%.

Italija: četiri popularne destinacije za medeni mjesec

Postoji vrlo malo zemalja diljem svijeta koje se natječu s Italijom po svojoj romantici, što je čini savršenim izborom za sve mladence. Novi hit Ischia, jeftinija i manje turistička alternativa Capriju, šesta je nakon porasta pretraživanja od 57% u posljednjih 12 mjeseci. Nudeći prekrasan pogled na talijansku obalu i nevjerojatno autentična kulinarska iskustva, definitivno je mjesto za pogledati. Dolomiti su zabilježili porast pretraživanja od 55% što ih čini osmim na listi, dok je Taormina 18., a Capri zaokružuje popis na 21. mjestu.

Španjolska: Tri popularne destinacije za medeni mjesec

Španjolska je na popisu tri puta; Palma je 11. nakon impresivnog porasta od 51% u potrazi za odmorima nakon vjenčanja, dok su Marbella i Menorca na 16. odnosno 17. mjestu. Ako želite opuštajući odmor kako biste se oporavili od stresa oko planiranja vjenčanja, španjolske plaže su fantastično mjesto za opuštanje i divljenje pogledu.

Metodologija

Podaci Google pretraživanja korišteni su za pregled globalnih godišnjih opsega pretraživanja za 'naziv odredišta + medeni mjesec'. Podaci su analizirani za travanj 2022. - ožujak 2023. u usporedbi s ožujkom 2023. - travanj 2024. kako bi se otkrilo koliko su se pretraživanja povećala ili smanjila.


Vaša reakcija na temu