Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Nika Akin from Pixabay Kreme i serumi s moćnim sastojkom koji djeluje 11 puta brže od retinola

Kreme i serumi s moćnim sastojkom koji djeluje 11 puta brže od retinola

Budite oprezni

Među vladarima u skincare svijetu svoje mjesto imaju i retinoidi, derivati vitamina A koji, između ostalog, izglađuju fine linije i bore, stvaraju blistaviji i ujednačeniji ten te se bore i protiv akni.

Mjesto među najpopularnijim derivatima vitamina A, pored retinola, ima i retinaldehid odnosno retinal.

Najčešće spominjana razlika između retinola i retinala jest brzina djelovanja. Nakon što se retinol nanese na kožu, on se pretvara u retinaldehid koji se zatim pretvara u svoj aktivni oblik, retinoičnu kiselinu. Retinaldehid prolazi kroj manje konverzija zbog čega ima brže djelovanje od retinola.

Osim toga, retinal je učinkovit u borbi s aknama, pomoći će da vaša koža sjajni iznutra i izvrstan je sastojak za poboljšanje hidratacije, teksture i tonusa kože, ako se pravilno koristi.

Glavne nuspojave korištenja retinala su crvenilo, suhoća, ljuskava koža i iritacija. Ove nuspojave mogu se dogoditi s bilo kojim lokalnim retinoidom.

Kako biste ublažili potencijalne nuspojave, pažljivo slijedite upute o korištenju. Na samom početku nemojte koristiti retinal više od dva puta tjedno. S vremenom povećavajte učestalost. Uz retinal obavezno koristite kreme sa zaštitnim faktorom, piše Zadovoljna.

Vaša reakcija na temu