Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press MEDICINSKI FAKULTET Otvorena prva trodnevna MEDLAW 2024. konferencija

MEDICINSKI FAKULTET Otvorena prva trodnevna MEDLAW 2024. konferencija

Projekt je nastao u suradnji studenata medicine i prava Sveučilišta u Splitu

U petak, 19. travnja, na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu otvorena je prva trodnevna MEDLAW 2024. konferencija u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu. 

Projekt je nastao u suradnji studenata medicine i prava Sveučilišta u Splitu. Vizija je stvoriti jedinstvenu platformu namijenjenu interdisciplinarnom dijalogu stručnjaka iz medicinske i pravne struke, koji će kroz niz zanimljivih predavanja, panel-rasprava i interaktivnih radionica studentima približiti neke od uvida u pravne izazove i etičke nedoumice koje se pojavljuju u svakodnevnom radu u medicinskoj praksi. 


Svečanost otvaranja, uz mnogobrojne studente, uveličali su rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Stjepan Lakušić, prorektor Sveučilišta u Zagrebu Tibor Pentek te predstavnici uprava Medicinskog i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu: prodekanice za nastavu prof.dr.sc. Renata Pecotić i doc.dr.sc Ranka Jeknić, kao i ravnatelj Studentskog centra Split Ivan Žižić. U ime Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu obratio se predsjednik Jerko Šarić.

'Zahvaljujem našem Rektoru prof. Ljutiću na podršci pri organizaciji kako bi ova konferencija bila uspješno otvorena. Važno je da Studentski zbor kontinuirano radi na aktivnostima za studente kako bi studentima još više približili područja koja ih zanimaju. Zahvaljujem također Studentskom centru kao našem najvećem partneru te svim sponzorima i predavačima koji su se odazvali našem pozivu', poručio je.

Vladimir Ercegović, predsjednik organizacijskog odbora, naglasio je: 'Medlaw konferencija je projekt koji se razvio spontano, kroz dijalog vodstva SZST-a. Također, učinivši ovaj događaj besplatnim za sudionike, htjeli smo svima pružiti priliku za kvalitetnim obrazovanjem i usavršavanjem. Treba biti hrabar i izaći iz svoje comfort zone, upustiti se u nepoznato i vratiti se kući jačim. Zato smo i započeli ovu priču.'

Svečanu ceremoniju uveličala je Dioklecijanova legija svojom atraktivnom izvedbom, kao i Vlatko Belas, operni solist HNK-a.

Studente uz predavanje brojnih stručnjaka očekuju ciklusi radionica, panel rasprava te brojni zabavni sadržaji kako bi konferencija bila što zanimljivija.

Vaša reakcija na temu