Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hitna uživo 194 Ravnatelj sisačke bolnice dobio upozorenje zbog pacijentica naguranih u isti ležaj

Ravnatelj sisačke bolnice dobio upozorenje zbog pacijentica naguranih u isti ležaj

Naloženo mu je da u roku od 15 dana provede konkretne radnje vezano uz koordinaciju s drugim zdravstvenim ustanovama

Tomislav Dujmenović, ravnatelj sisačke bolnice Dr. Ivo Pedišić, dobio je pisano upozorenje Upravnog vijeća nakon što su objavljene fotografije na kojima su dvije starije pacijentice u istom ležaju. Jedna od njih je preminula isti dan.

Informaciju o pisanom upozorenju HDZ-ovcu Dujmenoviću su za Dnevnik Nove TV potvrdili iz Sisačko-moslavačke županije. 

'Naloženo mu je da u roku od 15 dana provede konkretne radnje vezano uz koordinaciju s drugim zdravstvenim ustanovama, formira poseban tim koji će se baviti prijemom i otpustom pacijenata, na Objedinjeni hitni bolnički prijam (OHBP) provede tromjesečni monitoring protoka, vrste te dinamike prijema i obrade bolesnika.

Naloženo mu je da izradi poseban protokol o postupanju u slučaju preopterećenja OHBP, pokrene poseban program za analizu kvalitete skrbi za kompleksne pacijente te provođenje mjera za unaprjeđenje sigurnosti i kvalitete skrbi, pristupi provođenju edukacije zdravstvenih djelatnika koji sudjeluju u odlučivanju te upravljanju u skrbi za kompleksne bolesnike', rekli su za Dnevnik Nove TV iz Upravnog odjela za poslove sisačko-moslavačkog župana.

Dujmenović je Upravnom vijeću obavezan dostaviti izvješće o svemu poduzetom. Također, ravnatelju sisačke bolnice izrečeno je upozorenje u dijelu obveza i odgovornosti za koje je nadležan, vezane uz organizaciju rada, prenosi Dnevnik Nove TV.

Vaša reakcija na temu